петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3387 прочитания

    Людмила Филипова търси отговорите на най-големите въпроси за живота в новата си книга

    „Ентусиаст“ публикува новия роман на авторката - „Контактът“
    12 декември 2019, 16:50 a+ a- a

    Точно две години, след като „Смисълът“ се превърна в едно от най-продаваните и търсени заглавия у нас, в навечерието на коледните празници издателство „Ентусиаст“ публикува новия роман на Людмила Филипова „Контактът“. Освен че създава приковаваща вниманието история за най-големите тайни на живота и Вселената, писателката отново изненадва читателите – този път с нетрадиционния формат на книгата. Нестандартното издание има две уникални лица – романът „Контактът“ и научно-популярната част „Отговорът“.

    „Контактът“ изправя читателя пред мистериозни видения, чудата машина, загадъчни сигнали от космоса и непознато досега знание, скрито в древни тайни. Замесени са НАСА, Пентагона, учени, правителства и тайни служби от цял свят. Може би човечеството най-сетне ще преживее срещата, която е очаквало от зората на историята си.

    Сюжетът въвлича в епично приключение. Докторът по астрофизика Даниел Аштън опитва да разбере целите на загадъчната си спътница, с която издирват ключа към неразгадано светлинно послание, записано в Космоса. Разчитането му би разкрило тайните на Вселената, на физиката и на човечеството: защо хората са точно тези, които са; защо точно на планетата и в тази вселена и какъв е смисълът на всичко това. И едно различно лице на любовта.

    В другата огледална част, „Отговорът“, читателите имат възможност да открият научни обяснения по темите за Бог, астрологията и астрономията. В нея по теми са разпределени факти и информация, които според Людмила Филипова са не само любопитни, но са и съществени за съвременните жители на планетата. Двете части на книгата за вплетени, но могат да се четат и абсолютно независимо.

    Десетки въпроси търсят своето обяснение в книгата: Къде се извънземните? Как и къде се е зародил животът? Какво точно са тъмната материя и тъмната енергия във Вселената и с какво ни засягат те? Как се раждат и умират звездите, за да се родят хората и планетите? Как да спасим планетата си? Къде да търсим злато и диаманти? Какъв е смисълът? Има ли други вселени? Какво е било началото на Вселената и какво я очаква за в бъдеще?

    Людмила Филипова майсторски ни въвежда в процесите на живота и неговата еволюция, за да научим за съвременните открития, за миналото и бъдещето, но най-вече за самите нас.

    Людмила Филипова завършва с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на Софийския университет през 2019 г. Преди това става бакалавър по „Икономика и управление на индустрията“ в УНСС и магистър по мениджмънт от „Сити Юнивърсити“ САЩ. През 2009 г. завършва програма по творческо писане в Оксфорд. Участник е в българската антарктическа експедиция през 2015, 2016 и 2018 г. 

    Автор е на книгите „Анатомия на илюзиите“ (2006), „Червено злато“ (2007), „Стъклени съдби“ (2008), „Мастиленият лабиринт“ (2009), „Антихтонът на Данте“ (2010), „Аномалия“ (2011), „Печатна грешка“ (2012), „Където се раждат ангелите“ (2013), „Войната на буквите“ (2014), документалната книга „Пътуване до Края на света“ (2015) и „Смисълът“ (2017), някои от които са преведени и издадени в Америка, Русия, Сърбия, Гърция, Румъния, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи документален филм с участието на Людмила Филипова по романа ѝ „Мастиленият лабиринт“. През 2011 г. е наградена с отличието Жена на годината. Книгите ѝ са преиздавани многократно в големи тиражи. Член е на APECS и на БАИ. Има номинации в престижни международни литературни конкурси.  

     

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 46 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове