петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    12837 прочитания

    20 филма, с които да попътуваме по света във време на изолация

    Ако ви липсват пътешествията, ето няколко алтернативи
    14 април 2020, 20:24 a+ a- a

    Ако ви липсват пътуванията във време на изолация, предлагаме ви списък с 20 филма, които потапят в атмосферата на различни места по света, запознават с различни култури, разкриват красиви гледки, разказват вълнуващи истории... 

    1. „Хектор и търсенето на щастието“. Смешен и проникновен, филмът разказва за психиатър, на когото му липсва житейски опит и затова решава да предприеме епично пътешествие по света с цел да открие какво прави хората щастливи.


    2. „Полунощ в Париж“. В романтичната комедия режисьорът и сценарист Уди Алън изразява любовта си към града, който счита за най-красив в света – след Ню Йорк, разбира се. „Ясно е, че съм пристрастен към Ню Йорк, защото съм роден и съм израснал там, но ако не живеех в Ню Йорк, щях да живея в Париж”, казва Уди Алън.  


    3. „Вики, Кристина, Барселона“. Лентата проследява историята на две млади американки, които прекарват едно цяло лято в Барселона. Ще ви накара да се влюбите в Барселона.


    4. „Плажът“. Филмът разказва за млад американец, който тръгва на пътешествие само с една раница. В Тайланд той се запознава с двама французи. Тримата достигат до тайнствен остров и до най-прекрасния плаж на света...  Филмът пленява с красиви кадри на екзотични природни кътчета. 


    5. „Барака“. Заснет в 24 страни през 1992, документалният филм предлага изобилие на гледки от всички краища на света - Бразилия, Непал, Камбоджа, Кувейт, Индия, Танзания и Иран... Лентата показва изненадващи връзки между различни хора и местата, които обитават, независимо дали става дума за самотен връх на планина или претъпкана цигарена фабрика. 


    6. „Самсара“. Сниман в продължение на близо 5 години в 25 страни на 5 континента, документалният филм ни пренася на свещени места, сред природни чудеса и скрити от човешките погледи тайнства.  

     

    7. „Сред дивата природа“. Историята на филма е по действителен случай и разказва за млад мъж, който след като завършва университета се отказва от бляскавото си бъдеще и тръгва на философско пътуване към себе си. Пътуването му започва от слънчева Калифорния и завършва в далечната дива Аляска, където е открит мъртъв в изоставен автобус.


    8. „Дневниците на мотоциклетиста”. Филмът проследява пътуването на двама приятели с мотоциклет из Южна Америка.  И ни отвежда из Аржентина, Перу, Чили, Колумбия, Венецуела и Куба.


    9. „Телма и Луиз“. История за две приятелки, които решават да скъсат със скучния живот и да се впуснат в авантюристично пътуване. Филмът показва красотата на Юта, Калифорния и Колорадо. 


    10. „Римска ваканция“. Романтична черно-бяла комедия с Грегъри Пек и Одри Хепбърн, която разкрива красотата на италианската столица. 


    11. „Пътят“. Лентата разказва за американски лекар, който пътува до Франция, за да вземе пепелта на мъртвия си син. Неговият син умира на легендарния път Камино де Сантяго и той го извървява, за да завърши това, което синът му е започнал.


    12. „Яж, моли се и обичай“.  Следващ съвсем точно автобиографичния роман на Елизабет Гилбърт, филмът със същото заглавие и главнодействаща актриса Джулия Робъртс ни напомня, че животът е пътешествие, а не цел, и понякога е най-здравословно да тръгнем на автостоп към личното си щастие. Лентата ще ви отведе Рим, Индия, остров Бали...


    13. „Седем години в Тибет“. Култовият филм разказва за австрийския алпинист Хайнрих Харер и времето, което той прекарва с младия Далай Лама в Тибет. Филм за духовното и емоционално „просветление”, който дава интересен поглед върху тибетската култура.


    14. „Най-екзотичният хотел „Мариголд“. Лентата ни среща с колоритна група английски пенсионери, всеки от които, принуден от различни обстоятелства, решава да напусне дъждовната Англия и да поеме към далечна Индия. 


    15.  „Под небето на Тоскана”.  Филмът е заснет по едноименния роман на Франсис Мейс. Лентата пленява с красотата на италианската природа, древна история и с уюта на една 200-годишната вила, сгушена в сърцето на Тоскана.


    16. „Разходка в гората“. Филмът разказва за писателя Бил Брайсън, който след 20 години в Англия, решава да опознае отново своята родна Америка като измине пеша известната туристическа пътека през Апалачите. Лентата предлага спиращи дъха гледки на величествени планини, притихнали гори и езера, сияещи под лъчите на слънцето и много забавни истории.


    17. Зелената книга. Лентата, която спечели Оскар за най-добър филм за 2019 и в която участва българинът Димитър Маринов, връща зрителите в началото на 60-те години. Трио музиканти и доста отракан, цапнат в устата шофьор-бодигард обикалят „дълбокия Юг“ на САЩ в опит да променят трупаните с векове предразсъдъци към хората с цвят на кожата, различен от белия.


    18. „Животът на Пи“. Филмът е създаден по продадения в рекорден тираж роман на Ян Мартел. След ужасяващо корабокрушение, индийското момче Пи се озовава на спасителна лодка в открито море заедно със свиреп бенглски тигър. Заедно те се изправят срещу могъщата сила и ярост на природата, за да преживеят едно велико пътешествие изпълнено с открития.


    19. „Преди изгрев“. Романтичната драма проследява историята на млад американец и млада французойка, които се запознават във влак и слизат във Виена. Там те прекарват нощта, разхождайки се из града и опознавайки се един друг. 


    20. „Изгубени в превода“. Историята разказва за отношенията между застаряващ актьор и млада жена, попаднали за няколко дни в хотел в Токио. Филмът е сниман изцяло в японския мегаполис.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 15 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство