събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2345 прочитания

    Нидерландия забрани DJ партитата до 1 септември

    Индустрията е на стойност $8 милиарда и е сред важните експортни продукти за страната
    22 април 2020, 10:37 a+ a- a

    От вторник (21 април) всички шоу програми и фестивали, свързани с партита с електронна музика в Нидерландия са отменени поне до 1 септември 2020 г. Това бе съобщено лично от премиера на страната Марк Руте по време на пресконференция. Фактът, че премиерът съобщава тази новина, говори за това колко е значителен този бизнес за страната, отбелязва New York Times. 

    По оценка на браншовата група Event Makers парти индустрията в Нидерландия е на стойност $8 милиарда, в нея са заети 100 000 души и е един от най-важните експортни продукти на Нидерландия. 

    Нидерландските DJ-и, които обикновено обикалят света в частни самолети, сега са у дома и се чудят дали това е краят на тяхната професия. Нидерландските фестивали не просто ще преживеят лято без танци, но имат вече разпродадени билети на стойност $1 милиард и никакви гаранции за връщане на парите.

    Денс фестивалите са станали фиксираща точка за модерния живот в страната. В Нидерландия има повече такива фестивали на глава от населението, отколкото където и да е другаде по света, казва Марк ван Берген, преподавател в Университета по приложни изкуства Fontsy в Тилбург и създател на електронна музика. През 2018 в страната е имало общо 442 такива фестивала.

    Около 80% от приходите в бранша се реализират през лятото. Очакванията са секторът да се сиве наполовина и да бъдат изгубени 50 000 работни места.

    „Без съмнение това е необходимото нещо, което трябва да се направи. Но ще ми липсва адреналинът, който носи събирането на хиляди хора, за които да пускам музика“, казва 23-годишният Mr. Garrix, описван като DJ №2 в света. Той е мултимилионер със 17 млн. фена в Instagram, но в момента живее с родителите си, които временно са се преместили да живеят с него. Той признава, че не ги е виждал за толкова дълго време откакто е бил на 16 години, когато е започнал да пътува за турнета по света. „Различен живот е, редим пъзели и правим палачинки“, казва Mr. Garrix.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 14 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 14 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 15 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 17 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години