четвъртък, 03 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1415 прочитания

  Нидерландия забрани DJ партитата до 1 септември

  Индустрията е на стойност $8 милиарда и е сред важните експортни продукти за страната
  22 април 2020, 10:37 a+ a- a

  От вторник (21 април) всички шоу програми и фестивали, свързани с партита с електронна музика в Нидерландия са отменени поне до 1 септември 2020 г. Това бе съобщено лично от премиера на страната Марк Руте по време на пресконференция. Фактът, че премиерът съобщава тази новина, говори за това колко е значителен този бизнес за страната, отбелязва New York Times. 

  По оценка на браншовата група Event Makers парти индустрията в Нидерландия е на стойност $8 милиарда, в нея са заети 100 000 души и е един от най-важните експортни продукти на Нидерландия. 

  Нидерландските DJ-и, които обикновено обикалят света в частни самолети, сега са у дома и се чудят дали това е краят на тяхната професия. Нидерландските фестивали не просто ще преживеят лято без танци, но имат вече разпродадени билети на стойност $1 милиард и никакви гаранции за връщане на парите.

  Денс фестивалите са станали фиксираща точка за модерния живот в страната. В Нидерландия има повече такива фестивали на глава от населението, отколкото където и да е другаде по света, казва Марк ван Берген, преподавател в Университета по приложни изкуства Fontsy в Тилбург и създател на електронна музика. През 2018 в страната е имало общо 442 такива фестивала.

  Около 80% от приходите в бранша се реализират през лятото. Очакванията са секторът да се сиве наполовина и да бъдат изгубени 50 000 работни места.

  „Без съмнение това е необходимото нещо, което трябва да се направи. Но ще ми липсва адреналинът, който носи събирането на хиляди хора, за които да пускам музика“, казва 23-годишният Mr. Garrix, описван като DJ №2 в света. Той е мултимилионер със 17 млн. фена в Instagram, но в момента живее с родителите си, които временно са се преместили да живеят с него. Той признава, че не ги е виждал за толкова дълго време откакто е бил на 16 години, когато е започнал да пътува за турнета по света. „Различен живот е, редим пъзели и правим палачинки“, казва Mr. Garrix.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  БНБ ще удължи разсрочването на кредитите до 31 март 2021
  Това става, след като Европейският банков орган (ЕБО) позволи на банките ново разсрочване на кредитите за клиенти, пострадали от втората вълна на пандемията от COVID-19
  преди 14 часа
  Великобритания започна приемането на молби за виза
  Страната е готова да приложи новата си емиграционна система след края на преходния период по Брекзит
  преди 15 часа
  България ще получи 11,44 млрд. евро от еврофондовете до 2027
  Европейското съфинансиране за най-бедните региони да остане 85%, се договориха Европейският парламент и Съветът на ЕС
  преди 15 часа
  Канада обяви плановете си за въвеждане на „дигитален данък“
  Страната иска да таксува допълнително компании като Facebook и Google
  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия