сряда, 04 август 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3906 прочитания

  Как ще изглежда един хотел във време на Covid-19?

  Посрещането, настаняването и изживяването няма да са това, което бяха
  29 април 2020, 14:00 a+ a- a

  Коронавирусът затвори множеството от хотелите по света. Много от хотелските оператори обаче вече се подготвят да отворят врати и да посрещнат първите си гости през лятото. Но настаняването вече няма да е това, с което сме свикнали...

  „При първия ви престой в „пандемичен“ хотел ще се радват да ви посрещнат. Но не очаквайте да видите усмивка от служителите на рецепцията”. С тези думи американското издание Los Angeles Times публикува обширна статия, в която анализира как би изглеждал престоят в хотел във време на коронавирус. 

  „Не очаквайте да ви почерпят и с бисквитка. Или да ви предложат чаша вино. Дори може да не получите ключ за стаята си. И може би ще се радвате на всичко това“, продължава статията.

  Маските, които ще скриват усмивките на хотелския персонал, са само една от промените, които ще наблюдаваме в хотелите. Коронавирусът ще промени и много други традиции в посрещането, обслужването и престоя на гостите.

  Като например така популярното хранене на бюфет и системата олинклузив. Все още не е ясно дали тази практика ще бъде премахната или ще претърпи промяна. 

  Тамара Мимс, ръководител на хотел от веригата Four Sisters Inns в Монтерей, смята, че бюфетът може би ще бъде премахнат за добро. Според Фил Кордел обаче - нейн колега от Hilton, бюфетът има бъдеще. „Мисля, че не е мъртъв и вероятно ще се трансформира по много дългосрочен начин“.

  В бъдеще вероятно все по-малка част от гостите ще се хранят в общите части и ще поръчват храна в стаята си.

  Изданието обобщава и други промени, които предстоят в хотелиерския бранш. 

  Сред тях са нови стандарти за дезинфекция и по-щателно почистване на хотелските стаи. Почистването все повече ще става пред очите на гостите, за разлика отпреди пандемията. В общите части ще има хигиенисти, които редовно ще почистват често докосвани повърхности, като копчета на асансьори и парапети. Ще бъдат монтирани средства за дезинфекция на ръцете, ще има повече знаци за социална дистанция и по-малко мебели.

  И тъй като лицата на служителите ще бъдат покрити с маски, в момента много хотелиери обмислят алтернативни на усмивката жестове на гостоприемство към посетителите, като например поставяне на ръка на сърцето. Носенето на маска може да стане норматив не само за персонала, но и за посетителите.

  Много хотели вероятно ще монтират термокамери, с които ще мерят температурата на гостите.

  Посещавайки хотел в бъдеще, ще си комуникираме все по-малко лице в лице с персонала и все повече с текстови съобщения и имейли. Мобилният телефон вероятно ще замени ключа за стаята, а поръчаната чрез рум сървиз храна най-вероятно ще ни се доставя опакована и без контакт.

  Друг модел, който се очаква да въведат хотелите, е да държат празни за 24 часа или повече хотелски стаи след настаняване, „за да дадат повече време на микробите да умрат“.  24-часов изчаквателен период между наеманията вчера обяви, че ще въведе платформата за краткосрочно отдаване под наем Airbnb. Оттам публикуваха и нови правила за почистване и хигиена на жилищата.

  Според хотелиерските мениджъри това са само малка част от трансформациите, които предстои да видим. Най-вероятно ще има и много нови, които ще се въвеждат в движение, в зависимост от реакциите и поведението на гостите.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Пускат допълнителен нощен влак между София и Бургас
  Той ще пътува до края на летния сезон
  преди 7 часа
  ТЕЦ „Марица Изток 2“ включи допълнителни мощности
  В резултат цената на електроенергията на свободния пазар падна със 70 лв. за МВтч за ден
  преди 8 часа
  МЗ препоръчва да не се пътува до Кипър, Гърция и Турция
  Препоръката е заради високите нива на заболяемост в тези страни
  преди 9 часа
  Индустрията ще спира производства заради скъпия ток
  Бизнесът настоява за временно ограничаване на износа на ток, в готовност е за протести
  преди 10 часа
  Бизнес активността в еврозоната с 15-годишен връх
  Скокът се дължи основно на възобновяване на сектора на услугите, показва проучване на Markit
  преди 10 часа
  МЗ: До дни България влиза в оранжевата зона
  Предстои затягане на мерките, заяви заместник-министърът на здравеопазването