четвъртък, 03 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2412 прочитания

  Как ще изглежда лято 2020 в България?

  Курортът Албена обяви процедури и мерки за безопасна почивка
  04 май 2020, 10:25 a+ a- a

  България се подготвя да стартира късен летен сезон от 1 юли. Но как ще изглежда морската почивка във време на Covid-19? Един от най-големите български морски курорти - Албена, обяви как ще посреща гостите си това лято. Измерване на температурата, задължително носене маски от персонала, контрол на броя туристи, спазването на дистанция и редовна дезинфекция са част от мерките, които предвижда курортът. Вижте какви правила въвежда Албена това лято:

  Вход с контролно-пропускателен пункт

  Пристигащите МПС на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера ще бъдат дезинфекцирани (гуми и шаси) от служители на Албена АД. Дезинфекцията ще се извършва с гръбни пръскачки и дезинфекционен разтвор. На всяко едно от лицата влизащи в комплекса ще бъде измервана телесната температура и ако тя надвишава 37°С, ще бъде подаван сигнал на тел.: 112 и ще се следват стриктно указанията на здравните власти. Ако лицето е част от група, пристигащи с автобус, всеки един от останалите пътници ще трябва също търпеливо да изчака и следва инструкциите на специалистите. Служителите, извършващи дезинфекцията на МПС, както и тези измерващи температурата на лицата влизащи във ваканционно селище Албена ще бъдат оборудвани със задължителните предпазни средства.

  Хотелите и дезинфекцията в тях

  При влизане на гостите в избрания от тях хотел, повторно ще бъде измерена телесната им температура, след което ще трябва да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчака в помещение, определено от управата за изолатор до моментът на пристигане на медицинските лица.

  Всички служители на хотела също ще бъдат оборудвани с предпазни средства.

  На рецепциите на хотелите няма да се допускат струпвания, като гостите ще изчакват реда си във фоайето на разстояние едни от други и ще правят своята регистрация един по един.

  След всяка регистрация, работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани.

  При дезинфекцията в хотелските стаи, основен акцент ще бъдат санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са често докосвани – дистанционни, ключове за осветление, дръжки, копчета и др.

  Мръсното бельо и хавлии задължително ще бъдат изнасяни в коша за мръсно бельо на камериерските колички, като в никакъв случай гостите не трябва да ги поставят на пода.

  Ресторантите и правилата за дезинфекции в тях

  При влизане на гостите в ресторантите, отново ще бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Персоналът ще следи да няма струпвания и гостите ще бъдат настанявани на нужното разстояние едни от други. Всички служители ще бъдат оборудвани с предпазни средства. След всяко хранене търговската зала на ресторанта ще се дезинфекцира - под, плотове на масите, ръкохватки на столовете. Ще се дезинфекцират повърхностите на бюфета и други помощни модули за предлагане на храни и напитки както и работния плот на бара в ресторанта. Дезинфекция в същия порядък ще се прави на всички автомати за напитки като се набляга на бутоните.

  Шатъл-бус и тяхната дезинфекция

  Вътрешно-транспортните средства ще се дезинфекцират с дезинфектант чрез опръскване с пръскачки. Дезинфекцията ще се прави няколко пъти през деня и накрая на работната смяна, като ще се извършва от шофьорите на бусчетата, които ще бъдат оборудвани с предпазни средства.

  Пътните комуникации и дезинфекцията им

  Пътните комуникации ще се измиват и дезинфекцират ежедневно. Едновременно с това ще се дезинфекцират и пейките по алеите. След събиране на отпадъците от алеите и плажа кошчетата също ще се дезинфекцират чрез опръскване с дезинфектант.

  Други действия по безопасност в курортния комплекс

  През месец април-май ще се извърши двукратна дезакаризация на тревните площи в курортния комплекс, стадионите във ваканционно селище Албена и с. Оброчище и на плажна ивица Албена и плаж Батовски.

  Ще се извърши и ларвицидна обработка срещу комари.

  От курорта отправят и следните препоръки към своите гости:  

  - да спазват правилата за лична дезинфекция;

  - да поддържат дистанция;

  - да се запознават с информационните табла с правила за безопасност, които са поставени във фоайето на хотела;

  - след използване на еднократни опаковки и консумативи, да изхвърлят същите на местата за отпадъци, веднага след използването им;

  - не на последно място при главоболие, суха кашлица, температура над 37°С и отпадналост задължително да се обърнат към рецепцията на хотела, като се обадят, без да напускате стаята си.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  БНБ ще удължи разсрочването на кредитите до 31 март 2021
  Това става, след като Европейският банков орган (ЕБО) позволи на банките ново разсрочване на кредитите за клиенти, пострадали от втората вълна на пандемията от COVID-19
  преди 14 часа
  Великобритания започна приемането на молби за виза
  Страната е готова да приложи новата си емиграционна система след края на преходния период по Брекзит
  преди 14 часа
  България ще получи 11,44 млрд. евро от еврофондовете до 2027
  Европейското съфинансиране за най-бедните региони да остане 85%, се договориха Европейският парламент и Съветът на ЕС
  преди 15 часа
  Канада обяви плановете си за въвеждане на „дигитален данък“
  Страната иска да таксува допълнително компании като Facebook и Google
  преди 16 часа
  преди 16 часа
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия