петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2720 прочитания

    Излиза „Лятото, когато срещнах Джак“, вдъхновен от истинската история на Джон Ф. Кенеди

    Авторката прочита повече от 200 книги, посветени на Кенеди, за да напише романа
    03 юли 2020, 10:38 a+ a- a

    В България излиза „Лятото, когато срещнах Джак“ от авторката на бестселъра „Парижкият апартамен“ Мишел Гейбъл, съобщиха от „СофтПрес“. 

    Мерилин Монро, Гари Купър, Катрин Хепбърн – това са само част от легендарните имена на страниците на книгата. Но в центъра на историята е – Джон Ф. Кенеди. Вдъхновена от скандалната връзката на най-обичания американски президент с полската имигрантка Алисия Дар, Гейбъл заплита вълнуващ роман за любовта, политиката и мрачните тайни, които крие всеки от нас.

    За света той е Джон Фицджералд Кенеди — харизматичен политик, останал в историята като един от най-знаменитите президенти на САЩ. За близките си е просто Джак. Джак Кенеди — така се представя пред русата чаровница в една късна лятна вечер на полуостров Кейп Код. И от този миг нататък нейният живот вече не е същият.

    През 1950 г. Алисия пристига в Щатите, за да преследва американската мечта. Зад гърба си оставя живот, към който никога не иска да се връща – минало, белязано от жестокостта на войната и пълно с тайни. В САЩ пътят на младата жена се пресича с този на Джон Кенеди, или както го наричат близките му – Джак. Любовта им пламва като пожар и Алисия не може да устои на чара и красивите обещания на Джак за съвместното им бъдеще. Бъдеще, което обаче е обречено, тъй като животът на мъжа до Алисия вече е предначертан от семейството му. Джон Фицджералд Кенеди е конгресмен и наследник на политическа династия, а един ден ще се превърне в най-обичания президент на Америка. Възможно ли е жената до него да е една имигрантка?

    Алисия е принудена да загърби чувствата си и да започне нов живот. В Холивуд тя поставя основите на бляскава кариера, среща се със знаменитости като Мерилин Монро и Катрин Хепбърн, но така и не забравя харизматичния мъж, откраднал сърцето й. Десет години след първата им среща, в навечерието на встъпването му в длъжност като президент, двамата трябва да си изяснят какво означават един за друг.

    „Лятото, когато срещнах Джак“ е поредното доказателство за писателския талант на Мишел Гейбъл. Роман, който умело вплита реални биографични факти и покорява читателя с впечатляващата история на Алисия Корнинг Кларк – първата голяма любов на Джак Кенеди и жената, чиито тайни могат да разбият завинаги репутацията на политическата династия.

    Всичко започва през 2016 г., когато Мишел Гейбъл прочита вестникарска статия със заглавие „Имали ли са Джон Ф. Кенеди и Алисия Корнинг Кларк тайно извънбрачно дете?“. Минути по-късно вече е решено коя ще е главната героиня на следващия й роман. След бестселърите „Парижкият апартамент“, „Ще се видим в Париж“ и „Книга за лятото“ авторката има богат опит с преплитането на исторически събития и художествената проза, но този път предизвикателството е огромно. Джак Кенеди е легенда. А слуховете и фактите за семейството му, за политическите интриги по време на управлението му и за извънбрачните му връзки с икони като Мерилин Монро са толкова противоречиви, че истината често е неразличима.

    Гейбъл прочита повече от 200 книги, посветени на Кенеди, за да създаде „Лятото, когато срещнах Джак“. Какъв е бил Кенеди в личния си живот? Дали наистина любовта му към полската емигрантка е била толкова силна, че да рискува кариерата си? Как се развиват отношенията му с неговата съпруга – Джаки Кенеди? Писателският отговор на Мишел се крие в романа, който събужда спомените за едно горещо лято...

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 4 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 5 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове