понеделник, 10 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  556 прочитания

  Милионери поискаха увеличаване на данъците за най-богатите

  Целта е да се наберат средства, с които да се излезе от кризата, предизвикана от коронавируса
  14 юли 2020, 10:43 a+ a- a

  83-ма милионери от 7 държави подписаха отворено писмо, в което поискаха правителствата по света да ги обложат с по-високи данъци, за да помогнат за икономическото възстановяване от кризата, предизвикана от коронавируса. Групата, наречена „Милионери за човечеството“ (Millionaires for Humanity), иска от правителствата да увеличат данъците за членовете „незабавно, значително и за постоянно“.

  Писмото е подписано от наследницата на Дисни Абигейл Дисни, съоснователят на Ben and Jerry Джери Грийнфийлд, сценаристът на „Четири сватби и едно погребение“ Ричард Къртис, актьорът Стивън Сегал и други милионери от цял свят. 

  В писмото се казва: „Проблемите, причинени и разкрити от Covid-19, не могат да бъдат разрешени чрез благотворителност, без значение колко щедра е тя. Правителствените лидери трябва да поемат отговорност за набиране на средствата, които са ни необходими и за изразходването им по честен начин […] Можем да направим така, че да сме сигурни, че нашата здравна система, училища и сигурност са адекватно финансирани чрез увеличение за постоянно на данъците на най-богатите хора на планетата, хора като нас.“

  В документа е записано още: „Имаме огромен дълг на хората, които работят на първа линия на тази глобална битка. Повечето основни работници са много нископлатени предвид товара, който носят. На предните линии на тази битка са служителите в здравната система, 70% от които са жени.“

  Хората, подписали писмото заключават, че увеличаването на данъците за богатите е „единственият избор“, както и че „човечеството е по-важно от нашите пари“.

  Пълният списък на хората, подписали писмото, можете да видите тук.

  Скорошен доклад на Credit Suisse показва, че по света има 46,8 милиона милионери, които притежават почти половината от глобалното богатство на Земята. Някои от най-богатите хора по света вече дариха средства за борбата с последиците от новия коронавирус. Сред тях са основателите на Microsoft Бил Гейтс и на Twitter Джак Дорси.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 минути
  Франция: Задължително маски на открити публични места с много хора
  Властите в страната предупреждават за възможна втора вълна на вируса през есента
  преди 59 минути
  преди 1 час
  Американската икономика добави близо 1,8 млн. работни места през юли
  Въпреки това темпото на наемане се забавя значително спрямо юни
  преди 1 час
  Близо 340 хил. деца с положителни резултати за Covid-19 в САЩ от началото на пандемията
  Само за последните две седмици на юли броят им е поне 97 000
  преди 2 часа
  Германският бизнес очаква ограниченията да продължат до април 2021
  Коронавирус пандемията ще спъва най-голямата икономика в Европа още поне 8 месеца, показва проучване