четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2830 прочитания

    Българин е лауреат на Световната бизнес зала на славата

    Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години
    18 август 2020, 15:30 a+ a- a

    Борис Колев – възпитаник на JA България, бе отличен в една от категориите в Световната бизнес зала на славата, представена от JA Worldwide, съобщиха от организацията.

    Класацията включва значими предприемачи и бизнес лидери от последните два века – от изобретателя на сините дънки до съоснователя на една от водещите биотехнологични компании в света. Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години, както и хора, които са фокусирани върху общностите и променят средата около себе си.

    Борис Колев е роден в град Търговище и израснал в София. Присъединява се към JA България, когато е осми клас и участва в проекта „Учебна компания“. Неговата компания напредва бързо и печели награди, докато той е все още в гимназия и през 2005 г. е отличена с трето място в европейското издание на „Компания на годината“, организирано от JA Europe. Същата година, заедно със съучениците си поставя основата на студиото за уеб дизайн – JT Design, а през следващата учебна година създава - ForumsLeague – футболно първенство между интернет форумите, което и до днес е сред най-големите спортни състезания за любители в България. На 18 години Борис основава първата си истинска компания, заедно със своите JA приятели – агенция за маркетинг и връзки с обществеността, JT International. През 2007 г., BusinessWeek определя Борис като eдин от най-добрите млади предприемачи в Европа, а Forbes го нарежда в списъка „30 under 30” през 2013 г. През годините българинът работи по още проекти, един от които CSR България – национална бизнес мрежа за корпоративна-социална отговорност, която обединява стотици компании, неправителствени организации, медии и обществени организации, свързани с устойчивото развитие. Днес Борис е съосновател и инвеститор в серия от компании сферата на софтуера и технологиите, образованието, здравеопазването, околната среда и развитието човешкия капитал.

    В Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide, Борис е награден като Иноватор. Това е лицето, което трябва да е вдъхновител, пълен с енергия и да осъществява промяната и иновацията в името на глобалното благо. Другият отличен Иноватор е Аях Бдиер. Тя е разработила методология, насочена към децата за лесно разбиране и възприемане на технологиите и им помага да използват своя творчески заряд за осъществяване на идеи.

    „Имаме зали на славата за атлети, за професионалисти от развлекателната индустрия, но имаме нужда от повече модели за подражание с разнообразие от произход, пол и география, за да вдъхновим младите хора с интерес към предприемачеството и бизнеса. Имаме нужда от млади хора в Близкия Изток, Азия, Африка, Централна и Източна Европа, Южна Америка и други региони на света, които са слабо представени, за да се виждат като бъдещи световни бизнес лидери. Нашата визия бе да оживим историите на бизнес лидерите и иноваторите чрез създаване на дигитален експонат, който е наистина глобален по своя обхват. Световната бизнес зала на славата предоставя вдъхновение на младите хора, докато развиват предприемачески начин на мислене и започват да изграждат своя първи бизнес", споделя Ашееш Адвани, изпълнителен директор на JA Worldwide.

    От 1975 до 2009 г. Световната бизнес зала на славата е отличила 247 лауреата. Някои от тях са основатели на успешни компании, други са били главни изпълнителни директори, пионери в индустрията, издатели. Всеки демонстрира силна ангажираност към своите общности, както на локално, така и на глобално ниво, и всеки от тях е вдъхновявал младите хора, подготвящи се за професионален старт, реализация и предприемачество.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 2 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 7 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 8 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 8 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 1 ден
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“