четвъртък, 03 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  836 прочитания

  Българин е лауреат на Световната бизнес зала на славата

  Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години
  18 август 2020, 15:30 a+ a- a

  Борис Колев – възпитаник на JA България, бе отличен в една от категориите в Световната бизнес зала на славата, представена от JA Worldwide, съобщиха от организацията.

  Класацията включва значими предприемачи и бизнес лидери от последните два века – от изобретателя на сините дънки до съоснователя на една от водещите биотехнологични компании в света. Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години, както и хора, които са фокусирани върху общностите и променят средата около себе си.

  Борис Колев е роден в град Търговище и израснал в София. Присъединява се към JA България, когато е осми клас и участва в проекта „Учебна компания“. Неговата компания напредва бързо и печели награди, докато той е все още в гимназия и през 2005 г. е отличена с трето място в европейското издание на „Компания на годината“, организирано от JA Europe. Същата година, заедно със съучениците си поставя основата на студиото за уеб дизайн – JT Design, а през следващата учебна година създава - ForumsLeague – футболно първенство между интернет форумите, което и до днес е сред най-големите спортни състезания за любители в България. На 18 години Борис основава първата си истинска компания, заедно със своите JA приятели – агенция за маркетинг и връзки с обществеността, JT International. През 2007 г., BusinessWeek определя Борис като eдин от най-добрите млади предприемачи в Европа, а Forbes го нарежда в списъка „30 under 30” през 2013 г. През годините българинът работи по още проекти, един от които CSR България – национална бизнес мрежа за корпоративна-социална отговорност, която обединява стотици компании, неправителствени организации, медии и обществени организации, свързани с устойчивото развитие. Днес Борис е съосновател и инвеститор в серия от компании сферата на софтуера и технологиите, образованието, здравеопазването, околната среда и развитието човешкия капитал.

  В Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide, Борис е награден като Иноватор. Това е лицето, което трябва да е вдъхновител, пълен с енергия и да осъществява промяната и иновацията в името на глобалното благо. Другият отличен Иноватор е Аях Бдиер. Тя е разработила методология, насочена към децата за лесно разбиране и възприемане на технологиите и им помага да използват своя творчески заряд за осъществяване на идеи.

  „Имаме зали на славата за атлети, за професионалисти от развлекателната индустрия, но имаме нужда от повече модели за подражание с разнообразие от произход, пол и география, за да вдъхновим младите хора с интерес към предприемачеството и бизнеса. Имаме нужда от млади хора в Близкия Изток, Азия, Африка, Централна и Източна Европа, Южна Америка и други региони на света, които са слабо представени, за да се виждат като бъдещи световни бизнес лидери. Нашата визия бе да оживим историите на бизнес лидерите и иноваторите чрез създаване на дигитален експонат, който е наистина глобален по своя обхват. Световната бизнес зала на славата предоставя вдъхновение на младите хора, докато развиват предприемачески начин на мислене и започват да изграждат своя първи бизнес", споделя Ашееш Адвани, изпълнителен директор на JA Worldwide.

  От 1975 до 2009 г. Световната бизнес зала на славата е отличила 247 лауреата. Някои от тях са основатели на успешни компании, други са били главни изпълнителни директори, пионери в индустрията, издатели. Всеки демонстрира силна ангажираност към своите общности, както на локално, така и на глобално ниво, и всеки от тях е вдъхновявал младите хора, подготвящи се за професионален старт, реализация и предприемачество.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  БНБ ще удължи разсрочването на кредитите до 31 март 2021
  Това става, след като Европейският банков орган (ЕБО) позволи на банките ново разсрочване на кредитите за клиенти, пострадали от втората вълна на пандемията от COVID-19
  преди 14 часа
  Великобритания започна приемането на молби за виза
  Страната е готова да приложи новата си емиграционна система след края на преходния период по Брекзит
  преди 15 часа
  България ще получи 11,44 млрд. евро от еврофондовете до 2027
  Европейското съфинансиране за най-бедните региони да остане 85%, се договориха Европейският парламент и Съветът на ЕС
  преди 15 часа
  Канада обяви плановете си за въвеждане на „дигитален данък“
  Страната иска да таксува допълнително компании като Facebook и Google
  преди 16 часа
  преди 17 часа
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия