неделя, 28 февруари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1221 прочитания

  Българин е лауреат на Световната бизнес зала на славата

  Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години
  18 август 2020, 15:30 a+ a- a

  Борис Колев – възпитаник на JA България, бе отличен в една от категориите в Световната бизнес зала на славата, представена от JA Worldwide, съобщиха от организацията.

  Класацията включва значими предприемачи и бизнес лидери от последните два века – от изобретателя на сините дънки до съоснователя на една от водещите биотехнологични компании в света. Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години, както и хора, които са фокусирани върху общностите и променят средата около себе си.

  Борис Колев е роден в град Търговище и израснал в София. Присъединява се към JA България, когато е осми клас и участва в проекта „Учебна компания“. Неговата компания напредва бързо и печели награди, докато той е все още в гимназия и през 2005 г. е отличена с трето място в европейското издание на „Компания на годината“, организирано от JA Europe. Същата година, заедно със съучениците си поставя основата на студиото за уеб дизайн – JT Design, а през следващата учебна година създава - ForumsLeague – футболно първенство между интернет форумите, което и до днес е сред най-големите спортни състезания за любители в България. На 18 години Борис основава първата си истинска компания, заедно със своите JA приятели – агенция за маркетинг и връзки с обществеността, JT International. През 2007 г., BusinessWeek определя Борис като eдин от най-добрите млади предприемачи в Европа, а Forbes го нарежда в списъка „30 under 30” през 2013 г. През годините българинът работи по още проекти, един от които CSR България – национална бизнес мрежа за корпоративна-социална отговорност, която обединява стотици компании, неправителствени организации, медии и обществени организации, свързани с устойчивото развитие. Днес Борис е съосновател и инвеститор в серия от компании сферата на софтуера и технологиите, образованието, здравеопазването, околната среда и развитието човешкия капитал.

  В Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide, Борис е награден като Иноватор. Това е лицето, което трябва да е вдъхновител, пълен с енергия и да осъществява промяната и иновацията в името на глобалното благо. Другият отличен Иноватор е Аях Бдиер. Тя е разработила методология, насочена към децата за лесно разбиране и възприемане на технологиите и им помага да използват своя творчески заряд за осъществяване на идеи.

  „Имаме зали на славата за атлети, за професионалисти от развлекателната индустрия, но имаме нужда от повече модели за подражание с разнообразие от произход, пол и география, за да вдъхновим младите хора с интерес към предприемачеството и бизнеса. Имаме нужда от млади хора в Близкия Изток, Азия, Африка, Централна и Източна Европа, Южна Америка и други региони на света, които са слабо представени, за да се виждат като бъдещи световни бизнес лидери. Нашата визия бе да оживим историите на бизнес лидерите и иноваторите чрез създаване на дигитален експонат, който е наистина глобален по своя обхват. Световната бизнес зала на славата предоставя вдъхновение на младите хора, докато развиват предприемачески начин на мислене и започват да изграждат своя първи бизнес", споделя Ашееш Адвани, изпълнителен директор на JA Worldwide.

  От 1975 до 2009 г. Световната бизнес зала на славата е отличила 247 лауреата. Някои от тях са основатели на успешни компании, други са били главни изпълнителни директори, пионери в индустрията, издатели. Всеки демонстрира силна ангажираност към своите общности, както на локално, така и на глобално ниво, и всеки от тях е вдъхновявал младите хора, подготвящи се за професионален старт, реализация и предприемачество.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Над 200 компании с интерес да сключат договори със студенти
  До 31 май ще бъде утвърден Списък със специалностите, за които се поемат разходите за обучение на студенти
  преди 1 ден
  Вълчев: Ще имаме близо 270 училища със STEM центрове
  Днес децата учат повече от електронни устройства и източници, заяви министърът на образованието
  преди 2 дни
  Ангелов: До месец, месец и половина ще имаме пълен контрол на епидемията в страната
  Втората доза от всички ваксини се пази, страната има готовност да поръча руска ваксина, когато тя получи разрешение за употреба в ЕС
  преди 2 дни
  До три месеца ЕС въвежда „зелен сертификат“ за ваксиниране
  Около 8% от възрастното население в ЕС вече е ваксинирано, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
  преди 2 дни
  Повече от половината от българските ИТ компании са увеличили приходите си през 2020
  83% от компаниите, които са назначили служители през 2020, планират да наемат още в близко бъдеще, сочи ново проучване
  преди 2 дни
  Лек ръст на бизнес климата през февруари
  Подобрение се наблюдава в строителството и сектора на услугите, показват данните на НСИ