петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2589 прочитания

    В България излиза световният бестселър на Тара Уестоувър - „Образована“

    Веднага след първото си издание мемоарът оглавява престижната класация на „Ню Йорк Таймс“, където се задържа 132 последователни седмици
    12 октомври 2020, 14:28 a+ a- a

    След като беше продаден в тираж от 4 милиона екземпляра в над 45 държави и получи редица литературни награди, вълнуващият мемоар на Тара Уестоувър „Образована“ излиза за първи път на български език в издание на „Ентусиаст“.

    Със силната проницателност, която отличава всички велики писатели, американската авторка разказва необикновената си лична история за съзряването, образованието и възможностите, които дава то – перспективата да погледнеш на живота с нови очи и волята да го промениш завинаги.

    Веднага след първото си издание „Образована“ оглавява престижната класация на вестник „Ню Йорк Таймс“, където се задържа 132 последователни седмици. Заглавието влиза в списъка на „Ню Йорк Таймс“ с най-добрите книги за 2018 г. и е избрано за книга на годината на Американската асоциация на книгоразпространителите. Не закъсняват и хилядите затрогващи отзиви на читатели не само в САЩ, но и по целия свят. Ето защо през 2019 г. Уестоувър получава своето заслужено място сред 100-те най-влиятелни личности на списание „Тайм“.

    Книгата беше включена и в списъка на Бил Гейтс с любими книги за 2018 (първото заглавие във видеото).

    Причината за успеха на книгата не е случаен. „Образована“ е универсален разказ за борбата да се изградиш като личност. Това е история за жестоката семейна лоялност и мъката, която идва с прекъсването на връзките с най-близките.

    Тара Уестоувър е родена в семейство на мормони, което прекарва живота си в подготовка за Края на дните. Баща ѝ смята, че правителството цели да промие мозъците на всички, които се възползват от услугите и програмите на държавните институции, така че децата Уестоувър не посещават училище и не ходят на лекар. Всички рани, мозъчни сътресения и дори изгаряния от експлозии са третирани с билки и енергийно лечение от майка им. Тара няма акт за раждане, училищно досие или медицински картон. Според правителството тя изобщо не съществува. Семейството е толкова изолирано от обществото, че няма кой да се погрижи децата да получат образование или да се намеси, когато един от по-големите ѝ братя се превръща в насилник.

    Докато расте, баща ѝ става все по-радикален, а брат ѝ все по-агресивен. На шестнайсет Тара решава да се самообразова. Стремежът ѝ за знания я отвежда далече от планините на Айдахо, през океани и континенти, чак до Кеймбридж и Харвард. Но дали пътят към дома не се оказва затворен завинаги?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 7 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 23 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 23 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 24 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство