вторник, 01 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3038 прочитания

  Ще има ли фирмени коледни партита тази година?

  Какви са нагласите попитахме мениджъри на компании за организиране на събития в България
  15 октомври 2020, 17:44 a+ a- a

  Октомври обикновено е месец, в който тече усилена организация на коледни фирмени партита. Тази година обаче ситуацията е различна и ако обичайно по това време всичко вече е резервирано, то в момента процесът, с малки изключения, е напълно замръзнал. Ще има ли коледни партита тази година и какви са алтернативите - пред Economy.bg коментират мениджъри на компании за организиране на събития в България.

  Венцислав Московски, управител, Травел Мениджмънт 

  Смятам, че коледните партита тази година или ще бъдат отменени или ще бъдат в силно редуциран вид, разредени по отдели. Към момента интерес липсва и никой не се интересува от организацията на коледно парти. И неслучайно – едно коледно парти в традиционния си вид е много по-рисково за заразяване от една конференция или тиймбилдинг. За всичко е ясно, че нямам как в един нощен клуб да спазваш дистанция и да избягваш близък контакт. Резервацията на зала, също не е опция, тъй като капацитетът при спазване на дистанция няма как да побере целия персонал на една голяма компания. А ако компаниите не могат да организират нещо весело и забавно, те по-вероятно е въобще да не го правят.

  Една от алтернативите, които тази година можем да предложим, е шатра на открито. Но това е изключително рисково предвид метеорологичните условия, а интересът към момента е нулев. Друга алтернативна възможност, е организирането на коледен базар за служителите с отворени врати за членове на семейството. Като според желанието на клиента могат да се разположат различни щандове с храна, сувенири, напитки, включително и фирмен щанд с ръчноизработени от служителите сувенири и продукти. Но въпреки тези възможности, в момента всичко е замръзнало, дори и в този вариант, далеч от коледно парти. 

  Елена Спирина, управляващ директор, PARTY MANAGEMENT

  Голяма част от международните ни корпоративни клиенти са в режим на изчакване, тъй като на глобално ниво им е забранено да правят каквото и да е било. Може би нещата ще започнат да се случват в края на октомври или началото на ноември, но за момента всички са на стендбай. А в момента компаниите са несигурни и заради слуховете за повторно затваряне в последно време.

  Единствената алтернатива е да се организира нещо онлайн. Да, може да се направи виртуално шоу със специални поздрави от CEO-то, доставка на храна и подаръци до дома, но считам, че компаниите ще предпочетат изживяване на живо.

  За разлика от международните компании, българските са настроени да организират коледни партита и от тях вече имаме запитвания. Продължава и интересът към организиране тиймбилдинги в по-малък формат от 20-30 души.

  Прогнозирам, че коледни партита ще има, но ще избухнат внезапно.

  Георги Лазаров, ивент мениджър, Party Service

  Минали години по това време всичко е резервирано, към момента има запитвания, но те са много малко. Компаниите изчакват до последно, тъй като не се знае дали отново няма да се затегнат мерките, а корпоративните ни клиенти с големи екипи се страхуват да съберат хората на едно място, за да не ги заразят. Очаквам яснота около организирането на коледни партита, ако въобще се стигне до такива, да има към края на ноември или началото на декември. Това, което може да се организира като алтернатива, е онлайн коледно парти и изпращане на подаръчни кутии до дома.

  Николай Мирков, управител, Никели

  Като потърпевш от Covid ситуацията, мога да кажа, че коледните събития са на 100% анулирани. Нямаме нито едно запитване. Това, което предлагаме като алтернатива към момента, е виртуален тиймбилдинг през Zoom, но смятам, че този формат не е приложим за коледно парти. Емоциите, които съпътстват коледното парти – наздравици, бенгалски огън, прегръдки, шоу програма, фойерверки и т.н., трудно могат да се предадат онлайн. Така че не вярвам компаниите да инвестират в онлайн формат. Алтернатива е и да се организира нещо с виртуална реалност, но подобна идея е изключителна скъпа и се съмнявам някой да отдели толкова голям бюджет.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 минути
  Турция въвежда нови мерки за ограничаване разпространението на COVID-19
  При неспазване на въведените вътрешни мерки се налагат съществени финансови санкции
  преди 22 минути
  Италия глоби Apple 10 млн. евро
  Санкцията бе наложена поради твърдения на компанията, че iPhone е водоустойчив
  преди 2 часа
  Pfizer и BioNTech кандидатстват за одобрение на ваксината им в ЕС
  Moderna също поиска разрешение от Европейската агенция по лекарствата. Каква е процедуртата? Вижте:
  преди 2 часа
  ЕК одобри схема за 15 млн. евро в помощ на автобусните превозвачи у нас
  Кандидатите могат да подават заявления за помощ на стойност от 3 000 лева до 450 000 лева
  преди 3 часа
  преди 3 часа
  Международната търговия в Г-20 се възстановява през третото тримесечие
  Въпреки това, остава под нивата преди пандемията, показват данните на ОИСР