събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1934 прочитания

    Започнаха номинациите за Награди за отговорен бизнес 2020

    За 18-и път конкурсът търси компании с мисия и техните вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата
    18 декември 2020, 13:01 a+ a- a

    Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява старта на номинациите в престижните Награди за отговорен бизнес 2020. Най-авторитетният конкурс за корпоративна социална отговорност (КСО) и устойчивост у нас се провежда за 18-а поредна година и на фона на безпрецедентната вълна от солидарност във връзка с Covid-19 отново търси компании с мисия и техните успешни и вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата. 

    Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика. За още информация: www.bblf.bg и в социалните мрежи с #bblfawards2020, #отговоренбизнес.

    С инициативата БФБЛ цели да популяризира дългосрочните и въздействащи практики в корпоративната социална отговорност и да вдъхнови още хора и фирми да последват добрия пример. Чрез участието си в престижния конкурс компаниите имат възможността да споделят своите най-ефективни КСО програми, да получат заслужено признание и да утвърдят репутацията си.

    В Годишните награди за отговорен бизнес могат да кандидатстват всички фирми независимо от големина, сектор и дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Подаването на кандидатури е безплатно и се извършва онлайн на сайта на БФБЛ, където са и условията за участие и други подробности за конкурса. Крайният срок за подаване на номинации е 15 януари 2021 г.

    „Годишните награди за отговорен бизнес са престижна трибуна, която насочва общественото внимание към компаниите с мисия, към лидерите в отговорните практики, които и през настоящата трудна и изпълнена с предизвикателства година демонстрираха изключителна съпричастност, инвестираха в дългосрочни социални програми и си сътрудничиха ефективно в полза на хората и природата. Стремежът ни е да покажем на бизнес общността и на цялото общество много добри примери за отговорно и устойчиво корпоративно поведение, а техният успех и резултати ще мотивират и други да ги последват”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

    Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ за 18-и път ще отличат обществените ангажименти на компаниите в шест категории:
    • „Инвеститор в обществото“, 
    • „Инвеститор в знанието“, 
    • „Инвеститор в околната среда“, 
    • „Инвеститор в човешкия капитал“, 
    • „Маркетинг, свързан с кауза“, 
    • „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“. 

    БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.

    Новост в конкурса е специалната награда Diversity@Work, която ще отиде при компанията с най-успешни практики за насърчаване на многообразието на работното място. За отличието се състезават всички проекти с подобна насоченост независимо в коя категория на конкурса участват. Един от всички номинирани проекти ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ предоставя уникалния шанс да участват и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

    Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и авторитетно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, научните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени по време на церемония през февруари 2021 г. 

    С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социалнозначими програми и инициативи, осъществявани през годините в България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство