петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2225 прочитания

    7 идеи как да прекараме предстоящите празници в условията на ограничения

    Разгледайте няколко любопитни предложения за тазгодишните празнични дни
    23 декември 2020, 14:41 a+ a- a

    През 2020 г. коледно-новогодишните празници ще бъдат много по-различни от друг път, поради многобройните ограничения, с които се налага да се съобразяваме. Това може да промени някои от плановете ни и същевременно да остави много хора с повече свободно време. Затова дигиталният справочник Pochivnidni.bg публикува седем идеи как да прекараме тазгодишните празници по-приятно и пълноценно.

    „Днес много хора възприемат коледно-новогодишните празници като повод за обикаляне на магазини и заведения. Духът и традициите на тези празници обаче са свързани по-скоро с възможността да прекараме времето със семейството си, да си направим равносметка за постигнатото през годината и да помислим какво можем да направим по-добре през следващата. Затова има редица начини да ги отбележим, без изискванията за социална дистанция да ни попречат и решихме да споделим най-интересните сред тях“ - разказват от екипа на сайта.

    Сега е моментът да обогатим знанията и уменията си
    Онлайн обучението вече е сериозна тенденция и се предлага както от редица български и чужди платформи, така и от традиционни образователни центрове, които пренесоха дейността си в интернет. Това дава възможност на всички желаещи да използват почивните дни за обогатяване на знанията и уменията си в различни области, без да напускат дома си и да правят излишни разходи. Дали ще е курс по английски, испански или френски език, обучение на тема как се прави уебсайт, как да работим с 3D принтер и как да пилотираме дрон - една подобна инвестиция има потенциала да се отплати богато след края на пандемия. А кой знае - може дори да се превърне в нова професия.

    Гражданска наука - какво ще кажете да станете откривател?
    Гражданската наука (citizen science) е относително нова област, която включва онлайн платформи и инструменти, позволяващи на обикновени граждани да допринесат за реални научни открития. Включвайки се в някой от тези проекти, човек може да участва в откриването на далечни екзопланети или да помогне за намиране на лечение за болестта на Алцхаймер например. С развитието на новите технологии гражданската наука става все по-разпространена, а участието в нея може да е истинско приключение.

    Нови възможности за достъп до култура онлайн
    От началото на кризата с Covid-19 огромен брой културни институции мигрираха към дигиталното пространство. Това включва както много български театри, които започнаха онлайн излъчвания на спектаклите си, така и някои от най-големите и знакови музеи в света. Все повече музикални изпълнители и групи пък правят виртуални концерти. Това разширява значително достъпа до качествено културно съдържание онлайн и ни позволява да разнообразим своите планове за празниците.

    Движението е важно
    Друг начин да прекарате пълноценно свободното си време, според екипа на Pochivnidni.bg, е да останете активни и да спортувате. Това важи с пълна сила за предстоящия празничен период, който се свързва с много по-обилно ядене и качване на излишни килограми. Въпреки че повечето фитнес зали затвориха, в интернет има огромно количество видео клипове, а някои от най-добрите инструктори вече водят тренировки онлайн и могат да ви покажат как да правите упражнения в домашни условия.

    Домашни спа процедури
    Въпреки че много спа центрове и козметични салони са затворени в момента, в интернет ще откриете стотици идеи и рецепти как да си направите сами спа процедури у дома. Това може да бъде освежаваща витаминна маска или релаксираща вана с ароматни масла.

    Посветете се на любимата си книга
    Искало ли ви се е да се потопите в света на някой интересен роман и да забравите за всичко останало? Е, през предстоящите празници ще имате повече възможности от всякога да го направите. Със сигурност след няколко часа в компанията на любимата ви книга ще се почувствате изцяло презаредени и вдъхновени.

    Отделете време за семейството си
    Времето, прекарано с любимите хора, може да е много весело. Можете например да изпробвате някоя нова рецепта, която да приготвите заедно. Добра идея е да засадите зеленчуци, цветя или билки в саксии, които след това да отглеждате заедно. Настолните игри, обучението заедно или украсяването на дома са други чудесни начини да осигурите няколко часа забавление за цялото семейство.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове