вторник, 20 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1333 прочитания

  Top Skills Recruitment открива офис в Пловдив

  Българската HR агенция продължава разрастването си в страната
  07 април 2021, 11:16 a+ a- a

  Валентина Кекева, мениджър „Бизнес развитие“ в Top Skills Recruitment

  Българската компания Top Skills Recruitment, специализирана в предоставянето на услуги в областта на човешките ресурси, обяви, че разширява пазарното си присъствие в страната. Компанията има офиси в София и Благоевград, а в средата на 2021 предстои да открие офис в Пловдив.

  Мотивите за стъпване в града са свързани с динамичното развитието на региона като индустриален, културен и икономически център на България.

  „Наскоро бяха оповестени данни от НСИ, че за 2019 Пловдив има по-висок положителен механичен прираст от 3,1% в сравнение със София - 2,4%, и останалите големи градове, което показва привличането на все повече лица, желаещи да работят и живеят в този град. Това е най-високата стойност на града от две десетилетия насам“, казва Валентина Кекева, мениджър „Бизнес развитие“ в Top Skills Recruitment. 

  Наличието на университети, професионални гимназии и колежи в Пловдив е голям фактор за подготвянето на кадри. Налице е непрекъснато развитие в посока свързване на бизнеса с образованието. 

  „Пловдив се превърна във втория притегателен център в България за IT и аутсорсинг индустрията и продължава да се развива в това направление, като не забравяме факта за индустриалното развитие по периферията на Пловдив - изключителна концентрация на международни и български производствени предприятия“, казва още Кекева. 

  От Top Skills Recruitment обявиха още, че въпреки създадената ситуация, са успели да увеличат своите клиенти и отчитат ръст на продажбите двойно спрямо изминалата година.

  „България е изправена пред дългосрочна липса на работна ръка като една от причините е застаряващото население и емиграцията. Все повече международни и български компании се обръщат към нас за помощ в намиране на квалифицирани кадри за техния бизнес. За тях е трудно, дори бих казала непосилно, изискващо много време и усилия, за да се справят. А ние от Top Skills Recruitment като професионалисти използваме стратегии за намиране на правилните кандидати, соъбразени с изискванията на конкретния клиент. Уверени сме, че кризата ни учи на много неща, предизвиква ни да бъдем още по-уверени в себе си, упорити, целеустремени и да намираме решение на всяко едно ново предизвикателство. Това ни прави по-силни.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози
  Всички, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина, обяви министърът на здравеопазването
  преди 8 часа
  Стартира платформа, където всеки може да сподели очакванията си за бъдещето на Европа
  Платформата е достъпна на 24 езика, което позволява на гражданите от целия ЕС да споделят идеи и мнения
  преди 9 часа
  Фирми могат да кандидатстват за финансиране на проекти за когнитивна роботика
  Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 хил. евро
  преди 9 часа
  Над 150 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас
  Следващата доставка до края на седмицата ще е от Janssen
  преди 10 часа
  Softprom навлиза на българския ИТ пазар
  Компанията предлага решения за киберсигурност
  преди 10 часа
  Тунис облекчава условията за организирани групи от туристи
  Отпада изискването за задължителна 5-дневна карантина