петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2126 прочитания

    Мусала Софт отбеляза 22-ри рожден ден с над 700 професионалисти от над 10 националности, работещи от 53 локации

    „Гледаме решително напред към все по-глобално присъствие“, обяви Елена Маринова, президент на българската софтуерна компания
    04 април 2022, 10:28 a+ a- a

    Колаж: Мусала Софт

    На 1 април технологичната компания Мусала Софт отбеляза своя 22-ри рожден ден с екипно многообразие и глобализация на компанията - 700+ професионалисти от 10+ националности, работещи от 53 локации.

    Компания предоставя софтуерни услуги с висока добавена стойност и изграждаща софтуерни продукти. Сред клиентите са големи международни корпорации и институции, като IBM, VMWare, SAP, Experian, Бош, Deutsche Telekom, Telenor, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, Прокредит банк, Commerzbank, Generali, BMW, Perkin Elmer, Митническите служби на Холандия, НАП-България, Мубадала и др. Успешно е реализирала 1000+ проекта за 200+ клиенти в областите интеграция в облака, интернет на нещата, големи данни, изкуствен интелект и добавена реалност.

    Създадената постепенно в годините и разгърната свръхскоростно през 2021 среда на мултикултурна динамика е „новото нормално“ на Мусала Софт. Екипното многообразие, изградено от различни гледни точки, индивидуалности, техническа експертиза, националност, език и религия отваря „нови врати“ за развитие - на хората в екипа, на компанията и клиентите ѝ. Мусала Софт е част от изграждането и развитието и на ИТ секторите в държавите, в които има традиции – България и Северна Македония. През 2000 г. стартира в София, през годините отваря физически офиси в Бургас (2013 г.), Русе (2015 г.), Скопие (2015 г.). През 2018 г. компанията стартира наемането на таланти от Латинска Америка, а пандемията съвпада с мащабно географско разширяване. През 2020 Мусала Софт обяви официално „света“ като своя нов офис и продължи с присъствие и хибридни офиси в Прищина, Битоля, Пловдив, Варна, Кайро, Александрия.

    Компанията провежда и международни инициативи като състезанието за програмиране CodeIT.bg, работата с образователни институции и неправителствени организации. Носител е на десетки национални и международни награди в областите развитие на човешките ресурси, бизнес и технологични иновации, CSR.

    „През последните години амбициите ни бяха да изградим наистина интернационална компания от гледна точка на развойни центрове - така както са глобални клиентите ни. Днес, на солидната възраст от 22 години, повече отвсякога всеки един от нашите над седемстотин служители е гражданин на света. Технологичната и бизнес експертиза и богатото клиентско  портфолио ни карат да се гордеем всеки ден. Стъпвайки върху историята си, сме уверени и амбицирани да преодоляваме с усмивка кризи и предизвикателства, да празнуваме безброй малки и големи успехи. Гледаме решително напред към все по-глобално присъствие и към поредния покорен връх, след който ни очакват следващите вълнуващи възможности.“ - споделя Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

    Ето какво слоделят и хора от различни националности за личните и професионалните си посоки в компанията и за сплотеността на екипа, който работи отвсякъде:

    Защо избра Мусала Софт?

    Стефан Желязков, Associate Software Architect - Стара Загора, България: След като работих дълго време в чужбина, реших да се върна в България. Не бях сигурен къде да започна работа и в каква роля. С мен се свърза човек от Мусала. Аз знаех за компанията и ценя това, че присъства дълги години в бранша + че е емблема на софтуерната индустрия в България. Получих уникално отношение от хората в процеса на кандидатстване. Именно доброто отношение и човечната среда са факторите, които ме увериха, че това е мястото за мен.

    Дитмир Жука, DevOps Engineer - Дивяка, Албания: Избрах Мусала Софт, защото почувствах, че предоставя среда, която ми помага да се развивам. И тези първоначални усещания се потвърждават непрекъснато. Много се вълнувам да работя в проектите си – във финансовата сфера и технологично в AWS базиран проект. Предоставям на екипите подкрепа и въвеждам нови технологии, като така улеснявам работата им и помагам да я извършват по-бързо. Също така обичам да уча някои български думи от време на време.

    Какъв е проектът, по който работите? 

    Махмуд Саад, Senior Software Engineer - Кайро, Египет: Работя дистанционно в мащабен проект за изграждане на интегрирана система от частни Cloud решения. Имах удоволствието да се срещна с някои от прекрасните членове на екипа по време на посещението ми в България и се надявам скоро да се видим на живо и с останалите. Защо не в Египет:)?

    Бутринт Рашити, Software Engineer от Прищина, Косово: В момента съм Front-еnd разработчик и участвам в разработването на голямо вътрешна система за управление на производството и вътрешнофирмена логистика на Bosh.Това е един от най-големите проекти, по които съм работил в кариерата си – използваме най-новите технологии, екипът е опитен и научаваме много един от друг.  Харесвам в работата ми в Мусала Софт силната взаимопомощ, истинското общуване помежду ни и срещите на по питие с колегите.

    Кое е любимото ти изживяване с екипа?

    Алтина Юсуфи, Talent Acquisition Specialist - Битоля, Северна Македония: Любимото приключение в работата ми е да виждам как хората, които съм наела, успяват и растат в компанията. Завърших психология и след като станах част от HR отдела на Мусала Софт мога наистина да кажа, че намерих роля, която ме изпълва като човек и се оказа страхотно преживяване. Отговарям за намирането на „нашите хора“ и за присъединяването им към екипа ни. Трудно ли е? - Да. Скучно ли е? - Никога.

    Яриел Гонзалез, Lead Software Engineer - Санта Клара, Куба: Аз съм водещ софтуерен инженер и идвам от островна държава, където WiFi и мобилни данни са трудни за намиране... Куба е очарователна република в северното Карибско море, която ще ви пренесе във времето до средата на 90-те. Работата за Мусала Софт в София ми даде възможността да бъда част от екип с хора от различни държави и да работя по проект за голяма международна компания. Като представител на Front-end  хората в проекта, понякога ми се иска да кажа нещо по-рязко на Back-end хората. Но май това е класика:) Любимата ми част от пътуването ми с Мусала са дискусиите в стил „Как да подобрите своите умения за програмиране на по бира.. или две?“ и приключенията с каяци из България.

    Как стартира „Мусала Софт“ в България вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на MUSALA SOFT AD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 12 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 13 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 14 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 16 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк