четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8205 прочитания

    Как започнах моята първа работа: Александра Милева, eBag

    Търсех подходящата за мен позиция около месец и половина и след като бях одобрена от eBag, започнах работа в рамките на две седмици, разказва Александра
    06 юни 2022, 15:26 a+ a- a

    Александра Милева - „Координатор Смяна“ в eBag

    Стартирането на първа работа е предизвикателство за всеки млад човек. Като всяко ново начало, и това идва с много неизвестни. В новата рубрика на Economy.bg „Как стартирах моята първа работа“ млади професионалисти от водещи компании в различни сектори в България разказват за началото на кариерата си, предизвикателствата, с които са се сблъскали, и какво според тях е било ключово в процеса, за да достигнат до интервю и да получат оферта за започване на работа.  

    Запознайте се с Александра Милева, която заема позиция „Координатор Смяна“ в eBag. Александра е студентка четвърта година за бакалавър по бизнес администрация.

    Коя беше първата ти работа и как започна в компанията? Как/ къде намери информация за свободната позиция, стаж, академия, за която кандидатства?
    Първата ми работа е в eBag. За позицията разбрах от близки познати, които работят във фирмата от години. Кандидатствах, като изпратих имейл с приложено CV и мотивационно писмо. След това бях поканена на интервю с представител на „Човешки ресурси“ и второ интервю с бъдещия пряк ръководител.

    Как се подготви за интервюто и какво помниш от него?
    Подготвих се за интервюто, като си набавих допълнителна информация за компанията. Бях спокойна и уверена, че компанията е добре позиционирана на пазара и в нея ще стартирам успешно своята първа работа, в случай че ме одобрят.

    Какво знаеше за компанията, преди да започнеш? И какво те изненада, когато реално започна да работиш в компанията?
    Знаех, че компанията е лидер на пазара за онлайн доставки на хранителни стоки и е отличена с много награди. От интервюто и срещата с бъдещия ми пряк ръководител разбрах, че работата е много динамична и екипът е предимно от млади хора. Ползвала съм услугата на eBag и имах много добро впечатление от обслужването. На първия си работен ден бях леко уплашена от новата среда, но новите ми колеги ме приветстваха много добре и ми помогнаха да навляза по-бързо в процеса на работа. Наистина бизнесът се оказа много динамичен и за щастие, са създадени процеси, които подпомагат ефективното обслужване на клиентите ни. С времето успях да навляза в детайлите и да се почувствам по-уверена, а с това дойде и удоволствието от работата. Екипът ми помогна да се обуча качествено и това помогна за сближаването ни и работата ни като екип.

    Колко време отне процесът по търсене до започване на работа и кое беше най-голямото предизвикателство? Как се справи и някой помогна ли ти?
    Преди да разбера за отворената позиция в eBag, кандидатствах и по други отворени позиции, но никоя не ме привлече така, както възможността в eBag. Като цяло търсех подходящата за мен позиция около месец и половина и след като бях одобрена от eBag, започнах работа в рамките на две седмици.

    Какво смяташ, че беше ключово в целия процес, за да стигнеш до интервю и да ти предложат да започнеш в компанията?
    Според мен едно от качествата, което харесаха в мен, е мотивацията, която имам за работа. Отговорна съм и коректно изпълнявам задълженията си, а това се цени високо в компанията. Имам добри компютърни умения, което е водещо за позицията, по която кандидатствах и впоследствие заех.

    Ако искаш, сподели с нас какво направи с първата си заплата.
    Част от нея заделих в спестявания за образование, другата част използвах за покриване на битовите ми нужди.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на Кънвиниънс АД в JOBS.bg

     
    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ЗАПОЧНАХ МОЯТА ПЪРВА РАБОТА

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 4 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 5 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа