събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1057 прочитания

    AMPECO вече е сертифицирана B Corp

    Така компанията се присъединява към над 7000 фирми по целия свят, чийто бизнес отговаря на високи стандарти за устойчивост, отчетност и прозрачност
    29 август 2023, 15:52 a+ a- a

    AMPECO, българската компания, която разработва платформа за управление на зарядни станции, вече е сертифицирана като B Corporation (B Corp). Така AMPECO се присъединява към други глобални лидери в областта на ESG – екологичното, социално и корпоративно управление – за постигане на приобщаваща, справедлива и регенеративна икономика за всички хора и планетата. Това беше обявено официално по време на конференцията Intercharge Network Conference (icnc23) в Берлин – еднa от най-значимите конференции в областта на електромобилността, която събира всички експерти в бранша. Представители на AMPECO бяха поканени да разкажат за бизнес модела си и сертифирицането като B Corp на специална презентация по време на събитието.

    Сертификатът B Corp потвърждава, че бизнесът на AMPECO отговаря на високи стандарти за устойчивост, отчетност и прозрачност.

    B Lab, мрежата с нестопанска цел, сертифицираща B Corporations, оказва положително въздействие върху компаниите по целия свят, като им помага да балансират печалбата с ползата за общността, околната среда и заинтересованите страни. За разлика от други бизнес сертификати, B Lab измерва цялостно въздействието на компаниите, като обхваща 5 ключови области: управление, служители, общност, околна среда и клиенти.

    За да получи сертификата, AMPECO премина през дълъг процес, който изискваше ангажираност от страна на всички екипи и отдели в компанията. AMPECO дава възможност на своите B2B клиенти да постигат бизнес и ESG целите си. Чрез своята надеждна и гъвкава платформа за управление на зареждането на електрически превозни средства българската софтуерна компания предоставя на операторите на зарядни станции необходимите инструменти за стартиране и разширяване на техния бизнес, ведно с положителното въздействие върху околната среда и обществото.

    "Сертифицирането като B Corp е естествена стъпка за AMPECO, за да продължим чрез нашите услуги да влияем положително върху развитието на електромобилността. То демонстрира ангажимента на AMPECO към устойчивостта, укрепва практиките ни на управление и отчетност, насърчава ангажираността и управлението на служителите и отварянето на нови възможности пред клиентите, които ни избират за свой надежден white-label софтуерен доставчик", казва Петър Георгиев, ръководител на отдел "Стратегически партньорства и устойчивост", който ръководи процеса на сертифициране на AMPECO като B Corp.

    Общността на B Corp включва широк спектър от индустрии по целия свят и над 7000 компании, сред които са добре познати брандове като Patagonia, The Guardian, Coursera, The Body Shop, Envato, Kickstarter, Cotopaxi и др.

    Сара Гарсия, ръководител на отдел "Развитие на пазарите" в B Lab, казва: "Развълнувани сме, че общността на B Corp се разраства със сертифицирането на AMPECO. Постижението на AMPECO отразява ангажимента за развиване на решения в мащаб и стимулиране на иновациите чрез отговорни бизнес практики, като спомага за ускоряване на трансформацията на сектора на мобилността и екосистемата на електрическите превозни средства. Сертифицирането е началото на пътешествието на AMPECO към прозрачност, отчетност и непрекъснато усъвършенстване, което със сигурност ще вдъхнови клиентите на компанията, но и други заинтересовани страни - очакваме с нетърпение да видим положителното въздействие, което това може да окаже за стимулиране на промяната в цялата индустрия."

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 18 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 18 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 19 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 21 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години