събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1177 прочитания

    SeedBlink пуска образователни ресурси за стартъпи

    Целта е да се подобрят познанията на предприемачите за възможностите за финансиране, маркетинга и връзките с инвеститорите
    12 септември 2023, 13:33 a+ a- a

    SeedBlink обявява ново партньорство с маркетинговата агенция Promocrat с публикуването на първия им наръчник за стартиращи компании днес. Това колективно начинание, насочено към обучението на основатели на стартиращи предприятия и подготовката на готовността им за финансиране, има за цел да предостави на основателите изобилие от безплатни и задълбочени материали по теми като финансиране, планове за стимулиране на служителите като ESOP (планове за притежаване на акции от служителите), маркетинг и насърчаване на прозрачни отношения между основатели и инвеститори.

    Заключенията, направени от SeedBlink, след близо 6000 състезавали се за успешно финансиране в платформата европейски предприемачи, вдъхновиха този съвместен проект в момент, когато SeedBlink достигна 250 млн. евро в мобилизирани инвестиции за технологични стартъпи. Подробен информационен материал представя консолидираната същност на тези преживявания, особено от най-добрите 2%, които са преминали успешно селекцията и са постигнали целите си за набиране на средства. В този документ са изложени изпитани идеи за превръщане на надеждни бизнеси в ефективни магнити за финансиране.

    "Европа е готова за технологичен ренесанс”, казва Андрей Дудойу, съосновател и управляващ партньор в SeedBlink. "Разпространяването на придобитите знания се превръща в основно задължение за нас, за да можем да се усъвършенстваме и да се конкурираме със световните играчи. Нашият предишен опит, както триумфите, така и неуспехите, ни научиха на принципи, които могат да помогнат на нововъзникващите предприемачи да ускорят растежа си."

    В документа се разглеждат теми както за новите, така и за опитните предприемачи. Започва с "Основи на първокласния бизнес", която служи за солидна основа. Следващата глава разкрива "Какво искат инвеститорите", като предоставя на читателите информация за техните нужди. Третата глава е посветена на усъвършенстването на "Арсенал за финансиране" от всеки, което гарантира необходимите инструменти и техники на стартиращите предприятия. Четвъртата глава е "Успешен маркетинг", в която се подчертава значението на ефективните маркетингови методи. И накрая, "Най-добри практики след финансиране" гарантират, че предприятията запазват темпото и просперират след получаване на финансиране.

    Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink, подчертава значението на извличането на поуки от пионерите, като казва: “Успешните рундове на разрастващи се предприятия като Dronamics и Alcatraz AI, които са пример за потенциала на България, вдъхновяват следващата вълна от успешни предприемачи. Вдъхновението от вече успешните примери е от съществено значение, но също толкова важно е да се учим от техния опит - както от успехите, така и от предизвикателствата. Усвояването на най-добрите практики проправя пътя към собствената история за подражание на следващото поколение стартъпи."

    Основателят и главен изпълнителен директор на Promocrat, Александру Гаврил, подчертава променящото се естество на набирането на средства, заявявайки, че "сега набирането на средства е свързано не толкова с овладяването на едно танцово движение, колкото с обхващането на целия фестивал, което означава растеж, движен от общността”.

    Двата екипа обединяват усилията си на 26 септември, 16:00 ч. местно време, за уебинар на живо с въпроси и отговори, където ще разгледат доклада заедно с ключови лидери в областта. Заинтересованите основатели и инвеститори могат да се регистрират безплатно тук.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 22 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 22 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 23 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години