събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1727 прочитания

    Телерик Академия обяви нов курс за подготовка на хора без опит за ИТ кариера

    Всяка кандидатура до 26 ноември осигурява 7 безплатни подготвителни сесии по програмиране и 500 лв. отстъпка от таксата за Alpha C#
    04 октомври 2023, 13:19 a+ a- a

    Телерик Академия обяви първия за 2024 година прием за обучението за подготовка на C# програмисти за технологичния сектор – Alpha C#. Обучението е 6-месечно, което е най-краткият път от нула умения в програмирането до ИТ кариера и е предназначено и за хора без опит в програмирането, и за кандидати с основни умения в сферата.

    Приемът е отворен до 4 февруари 2024 година, а подадените кандидатури до 26 ноември 2023 г. носят 500 лв. отстъпката от таксата на обучението и възможност за участие в безплатния курс по основи на програмирането преди Alpha C#.

    Чрез технологични и soft skills лекции, работа в екип, над 15 ментори и създаване на реални проекти, всеки, който е достатъчно мотивиран и има желание да учи и да се развива, може да се подготви за изцяло нова професия в най-перспективния сектор у нас и за карира във всяка компания, която развива дигитални продукти. От Академията споделят, че само в последното завършило издание на обучението Alpha C# са участвали хора с 15-20 години опит като инженери, ученици, току-що завършили училище, експерти с 5-10 години опит във финансовия, ресторантьорския, строителния или друг сектор, търсещи пълна преквалификация и смяна на професионалния път.

    „Профилът на курсистите ни е разнообразен, но имат едно общо – желанието чрез качествен и оптимизиран във времето трейнинг да променят кариерата и живота си. Alpha е този трейнинг и причината за успеха на курсистите ни е, че учат в малка група 40-45 човека, а не са част от стотици хора, които комуникират само чрез чат с обучаващите и имат спорадични срещи с тях. Заедно с малката група, нашите курсисти разчитат на постоянна обратна връзка от трейнърите и менторите им. Вярваме, че само чрез личния контакт и комуникация, индивидуалните планове за развитие и продължаваща подкрепа през цялото обучение, а и след него, пълната трансформация е възможна за рекордно кратък период – едва 6 месеца“, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Кандидатстването е отворено за всеки през сайта на Телерик Академия до 4 февруари 2024 година. Желаещите, които искат да се възползват от 7 безплатни сесии с експерт, ментори и работа в екип, чрез които да придобият нужните умения за прием в Alpha C#, трябва да завършат кандидатурата си до 26 ноември.

    Седемте безплатни сесии са част от курса по основи на програмирането и се провеждат в извънработно време. Продължителността на всяка сесия е 3 часа, в които участниците започват от първите ключови стъпки – записване на софтуера за програмиране и писане на първите редове код. Така, без да рискуват, желаещите могат да разберат дали това е пътят за тях и да са готови за Alpha C#.

    26 ноември е крайният срок и за хората с базови познания по програмиране, които искат да ги надградят в Alpha C# с практически опит с цел ИТ кариера. Завършена кандидатура до тази дата им дава възможност да се явят на ранен изпит на 28 ноември и при добър резултат могат да си гарантират 1 място в програмата от 45 още на този ранен етап.

    Всеки кандидат, завършил кандидатурата си до 26 ноември, който след това бъде приет в Alpha C#, ще получи и 500 лв. отстъпка от таксата за обучение. 

    Telerik Academy Alpha C# е 6-месечно интензивно обучение за ИТ кариерен старт. В рамките на този кратък период курсистите усвояват всички необходими умения, търсени от компаниите днес. Програмата се надгражда на база обратната връзка от партньорите на Академията, представители на сектора, курсисти и трейнъри, с което участниците могат да са сигурни, че получават най-търсените умения и изучават най-модерните технологии. Заедно с краткия 6-месечен срок, Alpha се отличава и с малките си групи – 40-45 курсисти. Размерът на групата, в комбинация с технологичните и soft skills трейнъри и над 15 ментори, подсигуряват нужното внимание към всеки.

    След края на Alpha C# курсистите имат нужните умения и цялостно портфолио от проекти, включително и цялостно реално приложение, което е най-силния атестат за натрупаните знания и опит. Резултатът от това е, че през 2022 80% от курсистите стартират работа в рамките на 1-3 месеца, а в рамките на шест-осем месеца – 100% от курсистите, които активно търсят работа, започват такава.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 23 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 23 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 24 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години