четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8337 прочитания

    Тим Курт е новият изпълнителен директор в Аурубис България

    Той поема поста от Никола Треан
    03 юни 2014, 14:07 a+ a- a

    От 1 август 2014 ще има промяна в управлението на Аурубис България. Тим Курт ще поеме от Никола Треан позицията изпълнителен директор на компанията.

    Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 насам и понастоящем е отговорен за логистиката в групата, като вицепрезидент „Корпоративна логистика”. Преди това логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша.

    „Очаквам с нетърпение тази нова, предизвикателна задача. Аурубис България се разви изключително добре през последните няколко години и съм горд, че ще имам възможност да продължа този процес заедно със служителите”, коментира Тим Курт. „През последните няколко години работя интензивно с различни отдели в Аурубис България по редица проекти и това е добра база, на която да започна”, подчерта Курт. 

    „Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт”, казва Питър Вилбранд, председател на Управителния съвет на Аурубис Груп.

    Аурубис е най-големият преработвател на мед в света. Компанията има близо 6 500 служители, заводи в Европа и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

    През 2013 производството на Аурубис България възлиза на 297 000 тона анодна мед, 226 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина. През последните 10 години за модернизиране на производството в компанията са инвестирани над 500 млн. евро.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 5 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 5 часа
    преди 21 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 22 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 22 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата