понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8448 прочитания

  Тим Курт е новият изпълнителен директор в Аурубис България

  Той поема поста от Никола Треан
  03 юни 2014, 14:07 a+ a- a

  От 1 август 2014 ще има промяна в управлението на Аурубис България. Тим Курт ще поеме от Никола Треан позицията изпълнителен директор на компанията.

  Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 насам и понастоящем е отговорен за логистиката в групата, като вицепрезидент „Корпоративна логистика”. Преди това логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша.

  „Очаквам с нетърпение тази нова, предизвикателна задача. Аурубис България се разви изключително добре през последните няколко години и съм горд, че ще имам възможност да продължа този процес заедно със служителите”, коментира Тим Курт. „През последните няколко години работя интензивно с различни отдели в Аурубис България по редица проекти и това е добра база, на която да започна”, подчерта Курт. 

  „Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт”, казва Питър Вилбранд, председател на Управителния съвет на Аурубис Груп.

  Аурубис е най-големият преработвател на мед в света. Компанията има близо 6 500 служители, заводи в Европа и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

  През 2013 производството на Аурубис България възлиза на 297 000 тона анодна мед, 226 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина. През последните 10 години за модернизиране на производството в компанията са инвестирани над 500 млн. евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева