четвъртък, 02 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3498 прочитания

    Apple представи новия iPhone

    Заедно с новите смартфони 6 и 6+, технологичният гигант представи и iWatch, както и новости в iOS8
    10 септември 2014, 09:46 a+ a- a

    Снимки: Apple

    Apple представи дългоочакваните нови модели на своя смартфон - iPhone 6 и iPhone 6+. Те се отличават с по-голям дисплей, като в същото време са по-тънки от когато и да било. Устройствата разполагат с нов Retina HD дисплей, направени са промени в камерата и е въведената системата за плащания Apple Pay.


    iPhone6 е с големина на дисплея 4,7 инча, а дебелината му е едва 6,9 мм. При iPhone6+ дисплеят е 5,5 инча а дебелината 7,1 мм. Дисплеят при по-малкия модел е с резолюция 326 ppi /1334x750/, а при по-голямото устройство 401 ppi /1920x1080/. От Apple уточниха, че новият мултитъч дисплей се отличава с брилянтни цветове и по-голям контраст за по-добра визуализация от различни гледни точки към екрана.

    Новият iPhone е изграден върху 64-битова архитектура, с новия чип А8 и процесор M8.


    Промени има и при камерата, като особено внимание е обърнато на възможностите й за заснемане на видео. iSight има нов сензор и ще може да записва видео с качество 1080p HD с 60 кадъра в секунда, бавно движение с 240 кадъра в секунда и т.нар. таймлапс видео /time-lapse video/.

    Увеличена е и скоростта на мрежите, както и Wi-Fi връзката. Технологията Touch ID позволява на потребителите да използват собствения си пръстов отпечатък за заключване на устройството, както и за потвърждаване на плащания за покупки от iTunes, iBooks и App Store, без да е необходимо въвеждане на парола.


    Apple представи и своята нова система за мобилни плащания Apple Pay. Тя комбинира възможностите на Touch ID и Passbook с тези на NFC /Near Field Communication/, като по този начин потребителите могат да плащат докато използват някое приложение с едно докосване. Технологията ще бъде пусната за ползване през октомври.

    Подобрения са направени и по iOS8. Операционната система позволява на потребителите да контролират различни устройства в дома си чрез телефона, както и да използват различните здравни приложения, за да общуват със своя лекар.


    Компанията представи и своя умен часовник, наречен Apple Watch. От технологичния гигант обясниха, че той ще може да следи здравословното състояние на своя притежател, както и да пази показателите по време на различни тренировки. Любопитна функция на устройството е, че човек може да изпраща своя пулс на приятелите си.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 1 ден
    преди 2 дни
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 2 дни
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 2 дни
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 2 дни
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места