неделя, 09 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3354 прочитания

  Русия обмисля 4-дневна работна седмица

  Някои от най-богатите хора в света вече се застъпиха за тази идея
  08 октомври 2014, 10:47 a+ a- a

  Комисията по заетост, социална политика и въпросите на ветераните към руската държавна Дума организира кръгла маса, на която да бъде обсъдено въвеждането на 4-дневна работна седмица. Инициативата се предприема, за да се посрещнат последните препоръки на Международната организация по труда /МОТ/, предава Риа Новости.

  Андрей Исаев, председател на комисията, обяснява пред руския в. Коммерсант, че най-важни са работните часове, а не работните дни. Според него 4-дневна работна седмица с по 10 часа на ден е същото като 5-дневна с по 8 часа. Депутатът насърчава установяването на 36-часова работна седмица и настоява за запазване размера на заплатите.

  В началото на месец октомври Йон Месинджър, член на МОТ, публикува в официалния блог на организацията статия със заглавие "5 добри причини да работим 4 дни в седмицата". В нея той обяснява, че преработването може да увреди здравето; по-кратката работна седмица може да спомогне за намаляване на безработицата; 4-дневната работна седмица ще стимулира усърдието и ефективността; ще помогне за опазване на околната среда и намаляване на трафика и в крайна сметка ще направи хората по-щастливи.

  Някои от най-богатите хора в света вече се застъпиха за 4-дневна работна седмица, като сред тях са изпълнителният директор на Google Лари Пейдж и основателят на Virgin Ричард Брансън, припомня Forbes.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Германия ще изисква всички пристигащи да бъдат изследвани за COVID-19
  Разходите за тестовете ще бъдат покрити от германското правителство дори когато пътуващи посетят рискова страна без основателна причина
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  07 август 2020, 11:55
  Ръст на потребителското доверие у нас през юли
  И градското, и селското население очаква очакват влошаване на финансовото си състояние през следващата година
  07 август 2020, 11:23
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват