сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3848 прочитания

    Джак Ма: Не пазарувам онлайн

    Когато имаш 1 млн. долара си щастливец, когато имаш 10 млн. вече имаш проблем, казва най-богатият човек в Китай
    28 октомври 2014, 09:48 a+ a- a

    Джак Ма

    Джак Ма, основателят на китайския гигант за онлайн пазаруване Alibaba, заяви, че никога не пазарува онлайн. За сметка на това съпругата му купува всичко от вкъщи. Ма участва в технологична конференция, организирана от Wall Street Journal.

    По време на събитието той обясни, че е "100% Made in China" /100% направен в Китай/, никога не е учил каквото и да било в САЩ, а американският му идол е Форест Гъмп. Любимата фраза на Ма от филма: е "Животът е като кутия шоколадови бонбони - никога не знаеш какво ще получиш!"

    Той благодари на Америка за доверието и помощта, с която компанията събра "малко пари", за да може да прави повече неща.

    Ма определи като най-добри дните след дипломирането си, когато е получавал по $20 заплата на месец за своята работа като учител. Според него, ако имаш $1 млн. си щастливец, а когато имаш 10 млн. долара - имаш проблем!

    Джак Ма разказа как през 1995 група експерти по интернет в Китай е обсъждала проблемите, които тази нова среда ще има. 19 години по-късно, нито един от проблемите, които тогавашните експерти са дискутирали, не се е появил - появили са се съвсем други проблеми със световната мрежа. С този пример Ма илюстрира мисълта, че проблемите, за които хората се тревожат никога не се случват, случват се съвсем други неща, за които не са и помисляли.

    По време на конференцията Ма сподели, че е заинтересован от потенциално партньорство между Alipay (компанията за плащания на Ма) и Apple. Веднага след него на сцената излезе изпълнителният директор на Apple Тим Кук, който заяви, че също проявява интерес към сътрудничество между двете компании.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 минути
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 23 часа