сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4038 прочитания

    Слагат край на паролите при онлайн плащанията

    Картови оператори подготвят възможност за идентификация чрез биометрични данни
    21 ноември 2014, 16:09 a+ a- a

    Картовите оператори подготвят край на паролите при онлайн плащанията. MasterCard създава съвместно с Visa стандарт за идентификация, който когато се внедри, ще бъде най-големият цялостен ъпгрейд в сигурността на онлайн плащанията.

    Обновяването ще е от полза за потребители, банки и търговци с невидимата си идентификация и много по-малкото заявки за използване на пароли. Картодържателите ще могат да се идентифицират, като въведат еднократни пароли или биометрични данни от пръстови отпечатъци вместо да запаметяват статични пароли. Новият протокол може да бъде внедрен през 2015.

    Другите стъпки, които MasterCard предприема за освобождаване на средата от пароли, включват: пилотни бизнес тестове на приложения за лицево и гласово разпознаване при идентификация на картодържателите; провеждане на опити с гривни, които да идентифицират картодържателите чрез техния уникален кардио ритъм.

    „Искаме да идентифицираме хората по това кои са, а не какво помнят. Трябва да запаметяваме твърде много пароли и това създава допълнителни неудобства за потребителите и бизнеса”, подчерта Аджей Бхала, президент на Enterprise Security Solutions в MasterCard.

    До 2018 се очаква плащанията през мобилни устройства да представляват 30% от всички онлайн продажби в търговската мрежа и по тази причина новият стандарт ще придвижи инфраструктурата по сигурността отвъд PC ерата, в подкрепа на новите технологии и променяйки нуждите на потребителите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 6 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 6 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 7 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 9 часа
    преди 11 часа