петък, 12 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  14380 прочитания

  Кои са тайните на успеха според Джордан Белфърт?

  Вижте какво сподели Вълкът от Уолстрийт
  07 април 2015, 15:41 a+ a- a

  „Богатите хора взимат решения бързо и променят мнението си много бавно. Това ги отличава от останалите”. Това сподели в София Джордан Белфърт, по-известен като "Вълкът от Уолстрийт".

  Трите тайни на успеха

  На среща с журналисти той разкри 3-те си тайни за успех. Според него е много важно да си дадеш сметка какво всъщност е успехът за теб – дали това е да имаш много пари, или да имаш успешни отношения с хората. По отношение на финансовия успех Белфърт очерта три стъпки. По думите му на първо място трябва да имаш визия за бъдещето си, за това, къде искаш да бъдеш след 5 години. От значение е да си отговориш и защо това е важно за теб. За самия Белфърт отговорът на неговия въпрос „Защо” са били децата му. Когато е бил в затвора за 22 месеца, след като изгубил състояние и след като жена му го изоставила, именно желанието да върне уважението на децата си го е накарало да се изправи и да продължи. „За всеки това е различно. Може да са семейството, децата, родителите, общността. Ние, хората, сме така устроени, че сме склонни винаги да правим повече за някого, когото обичаме, отколкото за себе си”. Втората стъпка според него е способността да комуникираш визията си чрез силата на убеждението и влиянието. По този начин можеш да увлечеш и вдъхновиш хората да искат да станат част от постигането на целите ти. „Можеш да имаш най-великата идея или бизнес план на света, но не можеш да минеш без подкрепата на другите”, подчерта Белфърт. За пример той даде Нелсън Мандела, който не само е имал визия за ЮАР, но е успял и да увлече хората в реализацията й. Третата стъпка е да имаш конкретна стратегия, за да осъществиш визията си. „Бизнесът си има правила и ако не ги следваш, ще се провалиш”.

  Кои са качествата, които отличават успешните хора?

  Белфърт очерта и качествата на успешните хора. Много важно според него е умението да се накараш да направиш нещата, които знаеш, че трябва да направиш, дори и когато не ти се правят. Второто качество е способността да убеждаваш и влияеш. Белфърт даде пример с Уорън Бъфет, чийто живот се е променил, след като се е научил как да убеждава и влияе на хората. Като трети фактор Вълкът от Уолстрийт посочи възприятията на хората за себе си и убежденията им по отношение на парите и успеха. По думите му много хора имат ограничаващи убеждения по отношение на парите.

  В какво инвестира Белфърт?

  Друга отличителна черта на богатите според Белфърт е, че те диферсифицират инвестициите си.

  Вълкът от Уолстрийт сподели, че лично той инвестира в частни компании, които са на път да станат публични.

   

   

   

  Какви са хората според Белфърт?

  На въпрос на Economy.bg какво е научил за хората и човешката природа по пътя си досега, Белфърт подчерта, че според него мнозинството хора вярват, че човек е способен да се изправи и възстанови, след като се е провалил веднъж. „Повечето хора вярват в изкуплението и в прошката. И обичат истории като моята. Всеки ден получавам множество писма от хора на възраст от 14 до 60 години, които ми пишат: "Историята ти ме вдъхновява”, коментира Вълкът от Уолстрийт. „Фактът, че не се предадох, когато всички обстоятелствата бяха против мен, а продължих, е вдъхновяващ за хората. Според мен 90% от хората обичат такива истории за избавление и са много щастливи, когато виждат, че се случва. Останалите 10% обаче смятат, че ти трябва да се пържиш в огън, след като си направил грешка. Но аз уважавам и тези хора. Така светът върви напред. Знаете идеята за двете сили – Ин и Ян. Хейтърите също си имат своята роля в обществото. Те поддържат историята. Трябва да приемете и доброто, и лошото. Но като цяло смятам, че хората обичат да виждат как когато някой, който се е провалил, се възстановява и продължава. Те го уважават и той ги вдъхновява”, заключи Белфърт.

  Свързани новини
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 4 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 5 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 8 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 9 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство