понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10089 прочитания

    Какво задържа хората в една компания според HR директора на Google?

    Парите и придобивките не са най-важни, смята Ласло Бок
    22 април 2015, 11:48 a+ a- a

    Ласло Бок, HR директор на Google, Снимка: Google

    Намирането на истински талант е предизвикателство за всяка компания, но не по-малко трудно е задържането му. Всяка компания се стреми да открие и привлече най-добрите таланти на пазара, но прави ли достатъчно, за да ги задържи? 

    Според HR директора на Google Ласло Бок много компании не знаят как да задържат най-добрите си хора. В интервю за Bloomberg Бок, който наскоро завърши книгата си „Work Rules!“, е категоричен, че не парите са това, което задържа хората в една компания. В основата на дългосрочната ангажираност стоят други две по-важни причините. Вижте кои са те според Ласло Бок: 

    1. Качеството на хората, с които работиш. „Именно поради това процесът на наемане е толкова важен“, казва Бок. Той обяснява, че Google поставя високи стандарти за всеки човек, който наема – от административните позиции до главните инженери. Всеки кандидат се оценява от потенциалните си шеф и колеги, от отдела за подбор и най-накрая - от изпълнителния директор на Google Лари Пейдж. 

    2. Усещането, че работа, която вършиш, има значение. „Хората искат да правят нещо повече от пари. Те искат да правят нещо, което има смисъл“, казва Бок. Google е известна със своите разнообразни и щедри придобивки за служителите, не те задържат хората в компанията. „Мръсната тайна на всички тези придобивки, е, че те всъщност не задържат и дори не привличат хората“, казва Бок. Те могат да допринасят за създаването на ефективна, екипна и привлекателна работна атмосфера, но според Бок те няма да задържат хората, които обмислят да напуснат компанията.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света