вторник, 23 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7021 прочитания

  FT: България става топ аутсорсинг дестинация

  Пловдив, който датира от 6000 години, възвръща част от предишната си културна и икономическа слава, отбелязва британското издание Financial Times
  09 юни 2015, 16:43 a+ a- a

  Пловдив - град на 6000 години, богат на археологически ценности, постепенно възвръща част от своята културна и икономическа слава. Това пише британският Financial Times /FT/ в статия, озаглавена „България става топ аутсорсинг дестинация“.

  Статията набляга на развитието на Пловдив като икономическа зона, както и на разработването на Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Отбелязва се също така 9-то място на България в класацията на A T Kearny 2014 за най-атрактивни аутсорсинг дестинации в света.

  През 2019 Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, а междувременно БВП на града расте с 12-13% годишно. По данни на Българската аутсорсинг асоциация Пловдив е отличен пример за процъфтяващата аутсорсинг индустрия в страната.

  Добрите езикови познания и традициите в софтуероното развитие и програмирането привличат инвеститорите. В същото време макроикономическата стабилност, обвързаната с еврото национална валута и плоският данък също са съблазнителни за инвеститорите. Заплатите на служителите в аутсорсинг индустрията в България са ниски в сравнение с Европа, но осигуряват по-добро качество на живот от тези в повечето останали сектори, коментира още FT.

  Пловдив привлича инвеститори с ТИЗ, публично-частно партньорство, което обединява шест индустриални зони около и в града. От старта на проекта през 1990 инвестициите в него са надвишили €1 млрд., като се очакват нови €800 млн. в следващите 10 години. В ТЕЗ работят 12 хил. души, включително хора от бедни селски райони. Въпреки това липсата на квалифицирани кадри си остава проблем, макар че по него се работи, отбелязва още британската медия.

  Като перспективни aутсорсинг дестинации у нас се посочват още Велико Търново, Варна и Бургас.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 33 минути
  Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
  Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
  преди 17 часа
  С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
  Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
  преди 18 часа
  Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
  Селекцията от продукти се различава от останалите обекти
  преди 19 часа
  преди 19 часа
  Tesla намали допълнително цените в САЩ и Китай
  В Азия цената е намалена с около $2000
  преди 20 часа
  НС отложи на първо четене пълната либерализация на пазара на ток
  Либерализацията на пазара на ток за бита се отлага с година