петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3383 прочитания

  „Мултивак“ инвестира €15 млн. в нова производствена база

  Компанията е избрала Индустриална зона Божурище за локация на новата си база
  13 август 2015, 09:55 a+ a- a

  Германската компания производител на опаковъчни машини „Мултивак“ има готовност инвестира 15 млн. евро за изграждане на нова производствена база в България. Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Кристиян Трауман, управител на „Мултивак“ GmBh и Ивайло Димитров, управител на „Мултивак България“, съобщиха от Министерството на икономиката.

  „Мултивак“ е семейна фирма със 75 дъщерни компании по света, доставя в над 140 държави, има 7 фабрики и 150 000 продадени автоматични опаковъчни машини по света. За нея работят над 4600 служители в цял свят, а 1500 от тях са базирани в централата в гр. Волфертшвенден, Германия. Компанията е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения, световен лидер на пазара на термоформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камерни вакуум машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и готови производствени линии.

  В момента „Мултивак“ има предприятие в България с 35 работника за сервиз и производство. Компанията планира нова инвестиция в размер на 15 млн. евро за периода 2015-2018 за изграждане на производствена мощност за части и модули за машини в България. Намеренията са за разкриване на още 70 работни места за висококвалифицирани специалисти. За локация на инвестицията компанията се е спряла на Индустриална зона Божурище.

  След като компанията представи подробно инвестиционните си намерения, министър Лукарси пое ангажимент лично да съдейства за реализиране на проекта. Стамен Янев, председател на Българската агенция за инвестиции /БАИ/, обясни, че компанията отговаря на условията за приоритетен клас инвеститор. Той предостави необходимите документи за кандидатстване и обясни, че вече има определен персонален мениджър от БАИ, който да съдейства по проекта.


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 11 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 11 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 11 часа
  преди 12 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс