вторник, 23 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6495 прочитания

  България отново е сред най-добрите дестинации за аутсорсинг в света

  Страната ни е претендент за офшоринг дестинация на годината на NOA
  25 август 2015, 14:51 a+ a- a

  България е една от четирите държави, включени в шортлиста за наградите на британската National Outsourcing Association (NOA) за 2015 г. в категория „Офшоринг дестинация на годината“. Ежегодните награди на NOA селектират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията.

  Включването на България сред други три държави претенденти (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) е поредно признание за страната ни, съобщиха от Българската аутсорсинг асоциация.

  По думите на Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация, „За втора поредна година България е разпозната сред страните с най-добър потенциал за развитие на аутсорсинг индустрията, което за нас е огромен престиж, а и оценка за постигнатите професионални резултати на целия бранш на един много конкурентен пазар, какъвто е този на аутсорсинг услугите в Централна и Източна Европа. Това е отличен атестат за страната ни, където секторът бележи икономически ръст и перспективата пред индустрията е благоприятна.“

  National Outsourcing Association е водеща асоциация, която има за цел да подпомага както професионалистите в тази сфера, така и индустрията на глобално ниво. Тя е създадена преди 27 години и работи за повишаване положителния имидж на аутсорсинг индустрията. Понастоящем включва над 300 корпоративни членове.

  Шортлистата на тазгодишните награди на NOA е формирана на базата на примерни казуси, представящи повишаване на ефективността, иновативност и добавена стойност, която не се измерва само с намаляване на разходите.

  След една от най-силните си години световната аутсорсинг асоцияция е в период на транзит по отношение на технологиите. Освен това в центъра на бизнеса се поставят купувачът и очакванията на клиента. Купувачите и доставчиците на услуги гледат заедно към бъдещето, определяйки кои тенденции са най-значими и какви инвестиции трябва да бъдат направени. Този факт се отразява върху претендентите за тазгодишните награди, обясни Кери Халард, CEO на NOA.

  Носителите на наградите на NOA ще бъдат обявени на официална церемония на 19 ноември 2015 в 5-звездния хотел „Ландмарк“ в Лондон.


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
  Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
  преди 18 часа
  Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
  Селекцията от продукти се различава от останалите обекти
  преди 18 часа
  преди 19 часа
  Tesla намали допълнително цените в САЩ и Китай
  В Азия цената е намалена с около $2000
  преди 19 часа
  НС отложи на първо четене пълната либерализация на пазара на ток
  Либерализацията на пазара на ток за бита се отлага с година
  преди 22 часа
  Ocado Technology създава ново звено в България
  Дивизия за мониторинг и техническа поддръжка на автоматизираните и роботизирани складове на компанията се създава в софйския й офис