петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9007 прочитания

    Школите по програмиране за ученици на „Телерик“ стартират през октомври в София и още 9 града

    Над 1400 ученициот цяла България участваха в курсовете на „Детската академия на Телерик“, „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ през учебната 2014-2015
    10 септември 2015, 14:21 a+ a- a

    Telerik, a Progress Company, обяви старта на новия сезон на обученията по програмиране за ученици. Трите програми - „Детска академия на Телерик“, „Училищна академия на Телерик“ и „Алго академия на Телерик“ – ще започнат през октомври. Участието в тях е безплатно, като е необходимо единствено учениците да имат интерес към технологиите, не се изискват предварителни знания по програмиране.  

    „Детска академия на Телерик“, „Училищна академия на Телерик“ и „Алго академия на Телерик“ са част от образователна инициатива „Академия на Телерик“, която обучава безплатно софтуерни инженери и помага на хора от различни възрасти да се научат да програмират. Досега в инициативата присъствено са се обучавали близо 8000 човека, от които 4200 са младежи, а над 30 хиляди са използвали онлайн ресурсите на програмата за самообучение.

    Над 1400 ученици от цяла България участваха в курсовете на „Детската академия на Телерик“, „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ през учебната 2014-2015.

    Поради големия интерес към обучението за деца от 4-ти до 6-ти клас приемът в „Детската академия на Телерик“ включва входен изпит – тест с 20 логически въпроса за време от 45 минути, съобщиха от компанията. Изпитът в София ще се проведе в няколко групи в зависимост от броя кандидати през последните две седмици на септември в учебния център на Telerik. 

    В средата на октомври ще стартират 13 школи по програмиране на „Детската академия на Телерик“ в още 9 града в страната - Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград. 

    Учениците, които искат да се включат в тях, могат да се свържат директно с ръководителите на школите. По време на обученията децата ще развият практически умения по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Всички, които преминат цялата програма, ще получат сертификат. 

    Участието в „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ е свободно, без приемен изпит. Всички ученици на възраст от 13 до 19 години, които искат да се научат да програмират, могат да се запишат за първите срещи на двете програми. Обученията ще се провеждат веднъж месечно в рамките на три дни в учебния център на „Академията на Телерик“ в София. През последните няколко години в двете програми са се обучавали голяма част от шампионите на България по информатика и информационни технологии. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 6 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 6 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 7 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 9 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години