четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10076 прочитания

  България с ново международно признание за най-добра аутсорсинг дестинация

  2015 е една от най-успешните години в историята на българската аутсорсинг индустрия, отчитат от Българската аутсорсинг асоциация
  20 ноември 2015, 14:46 a+ a- a

  Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) получи отличието за страната ни

  България стана носител на наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за аутсорсинг дестинация на годината за 2015. Носителите на наградите на NOA бяха обявени на официална церемония в Лондон, на която Стефан Бумов - председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) получи отличието за страната ни. Ежегодните награди на NOA, които се провеждат за 20-а поредна година, селектират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията. 

  Свързани новини

  „2015-а е една от най-успешните години в историята на българската аутсорсинг индустрия. Фактът, че страната е призната за топ аутсорсинг дестинация измежду най-уважаваните в индустрията организации в Европа, е голяма чест, но и огромна отговорност. Сега България се изправят пред предизвикателството да надхвърли това постижение“, каза председателят на БАА.

  България спечели наградата на NOA в конкуренция с други три държави претенденти (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) в категорията „Offshoring Destination of The Year“.

  Престижното отличие е поредното международно признание за страната ни и за аутсорсинг индустрията у нас, след като през октомври  България стана носител и на Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината за 2015, която вече шеста поредна година отличава усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво. 

  Тазгодишните успехи на аутсорсинг индустрията у нас бяха предшествани от изключително успешната 2014, когато България бе класирана на девето място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг според „2014 Global Services Location Index“ на анализаторската компания A.T. Kearney.

  От Българската аутсорсинг асоциация  съобщават за още едно отличие. Българската компания „Скейл Фокус“ получи отличието на NOA за 2015 за доставчик на аутсорсинг услуги на годината. 

  Аутсорсинг секторът продължава да бъде сред най-динамичните и бързоразвиващи се бизнеси в България, като за поредна година през 2014 бележи ръст от 13.7% в сравнение с 2013 и представлява 3% от БВП на страната, отчитат от Българската аутсорсинг асоциация. Аутсорсинг секторът е дал възможности за кариера и професионално израстване на над 33 000 млади специалисти през 2014. 

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 10 часа
  преди 15 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 15 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 16 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании