понеделник, 24 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6050 прочитания

  Научете повече за историята на Alibaba и нейния основател

  „Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк излиза в България
  28 април 2017, 14:32 a+ a- a

   Как се ражда Alibaba - една от най-успешните и ценени компании в света, която промени световната икономика завинаги? Отговор на този въпрос дава „Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк (Locus Publishing), която излиза в България.

  Джак Ма, човек със скромни възможности, започнал професионалния си път като учител по английски език, основава и само за петнайсет години превръща Alibaba в една от най-мощните компании в света, от която зависят стотици милиони потребители. 

  Джак Ма е икона на процъфтяващия частен сектор в Китай, Рокфелер на своето поколение, ухажван от изпълнителни директори и президенти по цял свят.

  Дънкан Кларк се запознава с Джак през 1999 г. в малкия апартамент, в който е основана Alibaba. Освен на безпрецедентен достъп до огромно количество нови материали, включително ексклузивни интервюта, Кларк се позовава и на опита си като консултант на Alibaba в първите години след основаването й, както и на двайсетгодишното си пребиваване в Китай, когато следи въздействието на интернет върху страната. Резултатът е тази достоверна, завладяваща история за възхода на Alibaba.

  Как Джак успява да преодолее скромния си произход и първоначални провали и да постигне огромен успех с Alibaba? Как съумява да надхитри конкурентите си предприемачи от Китай и Силициевата долина? Може ли Alibaba да запази 80-процентовия си пазарен дял? Съществуват ли ограничения пред амбициите на Alibaba? Какво е отношението на китайското правителството към възхода на компанията? Ще разшири ли още дейността си Alibaba на чуждестранните пазари, включително в САЩ?

  Кларк разказва историята на Alibaba в контекста на изключително значимите икономически и социални промени в Китай и за пръв път хвърля светлина върху този необичаен корпоративен титан.

  Ето част от отзивите за книгата:

  „Забележителна и задълбочена книга.” - The Economist

  „Задължително четиво за всеки, който иска да се ориентира в новата икономика на Китай.” - The Financial Times

  „Всеки, който смята, че в Китай просто се копира или краде технология от Запада, трябва да прочете тази книга и да преосмисли мнението си. Джак Ма е една част Бил Гейтс, една част Стийв Джобс, една част Лари Пейдж, една част Сергей Брин и една част Марк Зукърбърг, съчетани в едно.” - Сър Мартин Сорел, изпълнителен директор на WPP

  „Това увлекателно и отлично написано представяне на Ма и неговата роля в корпоративния свят ще допадне на огромен брой читатели.” - Library Journal

  „Проникновена и завладяваща история… Кларк пише с усет и дълбочина.” - Wallstreet Journal

  Дънкан Кларк e бивш инвестиционен банкер в Morgan Stanley, владеещ мандарин, живее и работи в Китай вече повече от двайсет години. Ръководи екип от над сто души в BDA China, инвестиционна консултантска фирма, която основава в Пекин през 1994 г. Кларк е експерт за Китай в областта на интернет. Бил е гостуващ преподавател в Станфордския университет, където приветства Джак Ма на сцената като главен лектор, заедно с ръководителите на други водещи интернет компании в Китай, включително Baidu, Sina и Tencent.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на България
  Дългосрочният кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута е ‘BBB’ с положителна перспектива
  преди 2 часа
  Morgan Stanley купува E-trade
  Сделката е на стойност $13 милиарда
  преди 4 часа
  Заради коронавируса: До 40% спад на туризма във Франция
  Всяка година страната се посещава от 2.7 милиона китайски туристи
  преди 5 часа
  Daimler „сериозно засегната“ от коронавируса
  Компанията съобщи още, че може да не успее да отговори на новите стриктни мерки за въглеродни емисии в ЕС
  преди 6 часа
  Shopify се присъедини към Libra Association
  Криптовалута на Facebook е разработена, така че да трансферира средства между портфейли с минимални такси
  преди 6 часа
  Пробите на починалия у нас британец са отрицателни
  56-годишният Юнг Бонг за последно е бил в Китай през 2018 година