събота, 21 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5833 прочитания

  Научете повече за историята на Alibaba и нейния основател

  „Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк излиза в България
  28 април 2017, 14:32 a+ a- a

   Как се ражда Alibaba - една от най-успешните и ценени компании в света, която промени световната икономика завинаги? Отговор на този въпрос дава „Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк (Locus Publishing), която излиза в България.

  Джак Ма, човек със скромни възможности, започнал професионалния си път като учител по английски език, основава и само за петнайсет години превръща Alibaba в една от най-мощните компании в света, от която зависят стотици милиони потребители. 

  Джак Ма е икона на процъфтяващия частен сектор в Китай, Рокфелер на своето поколение, ухажван от изпълнителни директори и президенти по цял свят.

  Дънкан Кларк се запознава с Джак през 1999 г. в малкия апартамент, в който е основана Alibaba. Освен на безпрецедентен достъп до огромно количество нови материали, включително ексклузивни интервюта, Кларк се позовава и на опита си като консултант на Alibaba в първите години след основаването й, както и на двайсетгодишното си пребиваване в Китай, когато следи въздействието на интернет върху страната. Резултатът е тази достоверна, завладяваща история за възхода на Alibaba.

  Как Джак успява да преодолее скромния си произход и първоначални провали и да постигне огромен успех с Alibaba? Как съумява да надхитри конкурентите си предприемачи от Китай и Силициевата долина? Може ли Alibaba да запази 80-процентовия си пазарен дял? Съществуват ли ограничения пред амбициите на Alibaba? Какво е отношението на китайското правителството към възхода на компанията? Ще разшири ли още дейността си Alibaba на чуждестранните пазари, включително в САЩ?

  Кларк разказва историята на Alibaba в контекста на изключително значимите икономически и социални промени в Китай и за пръв път хвърля светлина върху този необичаен корпоративен титан.

  Ето част от отзивите за книгата:

  „Забележителна и задълбочена книга.” - The Economist

  „Задължително четиво за всеки, който иска да се ориентира в новата икономика на Китай.” - The Financial Times

  „Всеки, който смята, че в Китай просто се копира или краде технология от Запада, трябва да прочете тази книга и да преосмисли мнението си. Джак Ма е една част Бил Гейтс, една част Стийв Джобс, една част Лари Пейдж, една част Сергей Брин и една част Марк Зукърбърг, съчетани в едно.” - Сър Мартин Сорел, изпълнителен директор на WPP

  „Това увлекателно и отлично написано представяне на Ма и неговата роля в корпоративния свят ще допадне на огромен брой читатели.” - Library Journal

  „Проникновена и завладяваща история… Кларк пише с усет и дълбочина.” - Wallstreet Journal

  Дънкан Кларк e бивш инвестиционен банкер в Morgan Stanley, владеещ мандарин, живее и работи в Китай вече повече от двайсет години. Ръководи екип от над сто души в BDA China, инвестиционна консултантска фирма, която основава в Пекин през 1994 г. Кларк е експерт за Китай в областта на интернет. Бил е гостуващ преподавател в Станфордския университет, където приветства Джак Ма на сцената като главен лектор, заедно с ръководителите на други водещи интернет компании в Китай, включително Baidu, Sina и Tencent.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Стартира програмата "ИТ бизнесът преподава"
  До момента желание за участие са заявили 51 училища и 23 фирми, училищата могат да подават проекти до 21 октомври 2019
  преди 1 ден
  Бизнесът предлага при изплащане на болничните да се въведе период на изчакване
  Злоупотребите с болнични листове се оценяват на 200 млн. лв. годишно
  преди 1 ден
  Великобритания сподели с ЕС документи с предложенията си за Брекзит
  Страната ще направи официално предложение веднага, щом финализира плановете си
  преди 1 ден
  В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект
  Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021