понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2366 прочитания

  "Монбат" придоби две немски компании за литиево-йонни батерии

  Компанията ще инвестира над 5 млн. евро през следващите две години в модерно оборудване и разширение на екипа
  26 юни 2017, 16:46 a+ a- a

  "Монбат" придоби две компании за литиево-йонни батерии в Германия. Базираното в София дружество купува фирмите Gaia Akkumulatorenwerke и EAS Germany.

  Двете компании ще бъдат слети в EAS Batteries, базирано в Нордхаузен, Германия.

  "Придобиването ще донесе допълнителна диверсификация на групата "Монбат" и бележи навлизането й в литиево-йонния бизнес, който е базова технология за декарбонизация на стационарните и мобилните енергийни решения. То е предпоставка за ново пазарно присъствие при високоенергийните литиево-йонни батерийни системи, базирано на сигурна и доказана LFP-клетъчна химия – уникален технологичен подход, предприет глобално от само едно друго голямо дружество. Тази технология позволява отговор на много нишови високоенергийни приложения и покрива изключително високите исиквания за сигурност и надеждност, изисквани при космическите и отбранителните приложения, в морския и в обществения транспорт", посочва в съобщение българското дружество.

  "Монбат" ще модернизира сградите в Нордхаузен, ще развие целия бизнес и допълнително ще разшири продажбите в Германия и съседните страни.

  Групата планира да инвестира над 5 млн. евро през следващите две години в ново модерно оборудване, както и да разшири екипа на новото дружество.

  “Това придобиване бележи навлизането на Монбат на германския пазар и същевременно е ангажимент към технология с потенциал да промени света", коментира Атанас Бобоков, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Монбат".

  "Монбат" е базиран в София производител на оловно-кисели акумулаторни батерии и една от най-големите български компании. Тя е регистрирана за търговия на Българска фондова борса-София и е с пазарна капитализация от приблизително 230 млн. евро.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 минути
  Управляващата партия на Качински печели втори мандат в Полша
  Победата на ПиС ще циментира консервативната линия на Полша и ще задълбочи разрива на страната с ЕС, коментират експерти
  преди 58 минути
  Шамар за Орбан: Опозицията спечели Будапеща
  Това е първата електорална загуба за унгарския премиер от 2010
  преди 1 час
  Шотландия ще поиска нов референдум за отделяне от Великобритания
  Ново проучване показва 50% подкрепа в полза на отделянето
  преди 2 часа
  Учениците ще могат да програмират роботи в БАН
  Извънкласните занимания включват още антропологични изследвания, химични опити, проекти по механика и холограми, приложение на космически технологии в екологията и др.
  преди 2 часа
  България и Йордания задълбочават сътрудничеството си в областта на туризма
  Двете страни подписаха меморандум за насърчаване на културния, фестивалния, селския, кулинарния и други видове туризъм