четвъртък, 04 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6240 прочитания

  The Adecco Group разделя бизнеса си в България

  ИТ аутсорсинг бизнесът на компанията се отделя в нова компания и ще оперира под бранда Modis IT Outsourcing
  22 август 2017, 11:14 a+ a- a

  В края на годината The Adecco Group ще раздели бизнеса си в България, съобщават оттам. Промяната ще бъде осъществена чрез отделяне на ИТ аутсорсинг дейността в нова компания, собственост на Адеко Групата.

  ИТ аутсорсинг бизнесът на компанията в България ще оперира под бранда Modis IT Outsourcing, а услугите по подбор на персонал ще останат под името Adecco Bulgaria. 

  „Тази стратегическа стъпка ни дава възможност да бъдем по-фокусирани и гъвкави във съвместната ни работа и взаимоотношенията с нашите клиенти. Благодарение на силното ни международно присъствие, глобално ноу-хау и експертен опит, ще продължим да предоставяме най-добрите решения на нашите клиенти от цял свят“, коментира Филип Рувре, старши вицепрезидент, ИТ Аутсорсинг ЕМЕА и Индия в Adecco Group.

  „Вярваме, че новата компания ще има положителен ефект и върху ангажираността, мотивацията и удовлетвореността на нашите служители. Modis IT Outsourcing ще продължи да свързва хиляди служители с възможности за професионално развитие и работа за международни клиенти, които предлагаме и сега“, допълва Стайко Шиваров, директор на центъра за предоставяне на услуги в България.

  Adecco започва да развива дейност в България под името Ajilon Consulting в края на 2005 г. като основен партньор на Hewlett Packard при създаването на техния глобален център за предоставяне на технически услуги (Global Service Desk). Компанията значително разраства бизнеса си и бързо се превръща в лидер в предлагането на комплексни HR услуги. В България Adecco предлага цялостни ИТ аутсорсинг решения на своите клиенти, аутсорсинг на бизнес процеси, подбор на персонал, както и временни решения за набиране на работна сила.

  През изминалата година компанията утвърди партньорските си взаимоотношения и преподписа договора си с HPE и HP Inc, като същевременно привлече и нови международни клиенти. Към момента, в новия бранд работят над 1200 човека, които предоставят IT Service Desk и Data Center поддръжка, услуги по управление и поддръжка на мрежи, поддръжка на устройства за крайни потребители, поддръжка на приложения и BPO решения на клиентите от цял свят.

  Modis IT Outsourcing ще се помещава в нова бизнес сграда, намираща се в района на Бизнес Парк София, която бе наета в края на миналата година. Фирмата ще ползва 3 етажа с обща площ 6 200 кв.м. в клас А сградата Kambanite Green Offices. Сградата включва отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи и удобства за служителите като паркинг за велосипеди, зала за игри и отдих. До края на месец септември, близо 60% от служителите ще бъдат преместени в новото офис пространство.  Останалата част от екипа ще се помещава в няколко сгради в самия Бизнес Парк. 

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 минути
  Натиск върху болниците не се отчита, системата е подготвена за повишението на Covid случаите
  Повишаването на инфекциите се дължи на британския вариант, стана ясно на работно съвещание при премиера Борисов
  преди 47 минути
  1154 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой лабораторно потвърдени инфекции от началото на пандемията у нас е 253 183
  преди 2 дни
  ЕК ще предложи дигитален зелен паспорт още този месец
  Целта е улесняване на движението в рамките на ЕС и по света за работа или туризъм
  преди 2 дни
  В ЕС вече е приложима нова версия на енергийния етикет
  Производителите ще са задължени да поддържат на разположение резервни части в продължение на няколко години след като продуктите вече не са на пазара
  преди 2 дни
  Revolut открива банка в България и вече предлага на клиентите си защитени депозитни сметки
  Компанията отваря европейската си банка за български клиенти
  преди 2 дни
  През септември се пуска движението в двете посоки в новия тунел „Железница“
  Движението по АМ „Струма“ от Благоевград до Симитли също ще бъде пуснато тогава