четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5940 прочитания

    Срещаме инвеститори и иноватори на международен бизнес форум в София

    Повече за събитието научете от Камелия Терзийска, управляващ съдружник на „Брейн Сторм Консулт“
    07 ноември 2017, 09:42 a+ a- a

    Международен бизнес форум под надслов „Бъдещата форма на сътрудничество между иноватори и инвеститори“ ще се проведе в София. Събитието ще се състои на 11 ноември в София Тех Парк - зала „Джон Атанасов“.
    Съорганизатори на събитието са: „Брейн Сторм Консулт“, София Тех Парк, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, Агенция за инвестиции в България, „Ендевър България“, Асоциация на индустриалния капитал в България.

    За кого е подходящо събитието и кои ще са основните теми и лектори, научете от Камелия Терзийска, управляващ съдружник на „Брейн Сторм Консулт“.

    Г-жо Терзийска, кога е осована Българската конфедерация за иновации и каква е основната цел на огранизацията?
    Българската конфедерация за иновации е създадена през 1999 и има за цел изграждане на кръгове от новатори и съмишленици, установяване на нови системи, както и създаване на нови взаимоотношения на участниците в процесите на инвестиране, производство, размяна и потребление. Една от целите на конфедерацията е организиране на събития в различни браншови сектори за обмен на идеи, добри бизнес практики, откриване на новатори, както и подпомагане на организации и структури за внедряване на иновациите. Многобройните дейности на Българската конфедерация за иновации са допринесли за подобряване на бизнес климата в страната.

    На 11-ти ноември организирате бизнес форум в София. Какви са целите и какви са очакванията Ви за събитието?
    В София Тех Парк - зала Джон Атанасов ще се проведе първият по рода си международен бизнес форум под надслов "Бъдещата форма на сътрудничество между иноватори и инвеститори". Ще бъдат представени проекти в сферата на HI TECH и ROBOTIZATION.
    Целите на форума са да срещнем инвеститори и иноватори, да бъдем символичен мост в комуникацията между тях и като резултат идеите, които ще бъдат представени, да намерят своята успешна реализация. Очакваме събитието да бъде много успешно и да се превърне в добра практика с ежегоден характер.

    За кого би бил полезен и интересен този форум?
    Форумът би предизвикал интереса не само на иноваторите, които търсят финансиране на иновативната си идея, или на инвеститори, които търсят иновация, която да развият, но и за останалите посетители, които са част от бизнес обществото в България. Подобно събитие ще провокира посетителите да се замислят върху икономическия климат в България и върху нуждата му от иновативни идеи, които да подпомогнат неговото развитие.

    Кои ще са основните теми и лектори?
    Първият международен бизнес форум: "Бъдещата форма на сътрудничество между иноватори и инвеститори" ще се проведе под патронажа на Димитър Главчев, председател на Народното събрание. Българският еврокомисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел, създателят на SoftUni и носител на наградата "Джон Атанасов" на президента на Република България д-р Светлин Наков, евродепутатът Андрей Новаков, професор Георги Чобанов, директорът на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН доц. д-р Димитър Тонев са само част от лекторите, които ще участват във форума. Поканихме успешни лидери, които могат да вдъхновяват с работата си, да бъдат двигател на позитивни промени и да дадат примери, които другите искат да следват.
    Някои от темите, които ще бъдат представени са: „Blockchain технология, какво са криптовалути и как работят и ICO / token sale като инструмент за финансиране“; „Бездимни продукти“, „Съвременните пресмятания в полза на иновациите" и други.

    Основният фокус на събитието са иновациите. България е на едно от последните места в ЕС по иновации. Какво ни липсва, за да постигнем по-голям напредък?
    България е на последните места в ЕС по реализирани иновации, но не и по иновативни идеи. Липсата на инвестиции в иновациите е основен проблем и за реализирането им. Именно поради тази причина Българската конфедерация по иновации и „Брейн Сторм Консулт“ решихме да създадем ключовата свръзка и да въведем едно ново събитие в обществената бизнес среда, което да представлява ключов инструмент за набиране на инвестиции.

    Въпрос на талант или на пари са по-скоро иновациите?
    Отговорът на Вашия въпрос се крие във въпроса „Какво е иновация и как се реализира?“ Иновацията е съвкупност от алтернативен начин на мислене, който е повлиян от анализирани процеси, предизвикващи нуждата от нещо ново. Талантът да можеш да мислиш по-алтернативно от останалите е предпоставка за създаване на иновативна идея. Зад реализирането на иновативната идея, разбира се, стоят средствата за финансирането й. Именно тук е ключовият момент, който смятам, че с идеите на Българската конфедерация за иновации ще подпомогне чрез връзката между бизнеса и идеята.

    Тази година Брейн Сторм Консулт празнува 20-та си годишнина. Скорошни данни на НСИ показаха, че само 5% от фирмите у нас просъществуват 5 години. В този смисъл какво означава 20 години активност на пазара у нас? Каква е формулата за толкова дълъг живот?
    Когато стартирахме през 1997, ние бяхме малка счетоводна къща, пионери в разработването на финансово-счетоводен софтуер и други софтуерни решения за бизнеса, които да осигуряват бързи, надеждни и преди всичко автоматизирани и ефективни решения. Днес „Брейн Сторм Консулт“ затваря целия кръг от услуги, необходими за развитието на бизнеса на малки, средни и големи предприятия. В нашата фирма работят над 70 специалисти и експерти. Успехите на „Брейн Сторм Консулт“ биха били невъзможни без всеотдайността на нашите креативни експерти, притежаващи солидни практически, комуникативни и технологични знания и умения. Тези 20 години са на всички нас, които заедно се развиваме, израстваме и градим доброто име на „Брейн Сторм Консулт“.
    Формулата за успешен бизнес е усърдна работа, лоялност и високо качество на услугите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 3 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 4 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 20 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 20 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 21 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място