сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    19024 прочитания

    FlixBus стъпва на българския пазар

    Най-голямата европейска автобусна мрежа за дълги разстояния официално стартира своята услуга в България
    08 март 2018, 13:10 a+ a- a

    Европейската компания за транспортни услуги FlixBus официално стартира своята услуга в България, съобщават оттам. От 22 март ще има нови ежедневни връзки от София до центрове като Будапеща, Виена и Букурещ, така че българските пътници ще могат да достигат до 1400 дестинации на FlixBus из целия континент. 

    "Само през 2017 г. 40 милиона души са избрали FlixBus за пътуванията си из Европа. Стремим се да подобрим значително придвижването на българските пътници и да привлечем още нови целеви групи към екологичния и достъпен начин на пътуване, който предлагаме", каза Ласло Арани, регионален управляващ директор на FlixBus.

    Новите нощни връзки с Унгария, Австрия и Румъния ще позволят на пътниците да пестят време и средства, докато достигат до едни от най-популярните столици на Централноевропейския регион. През първата половина на 2018 г. FlixBus планира и последващо разширяване на мрежата си в района, за да направи още повече дестинации достъпни от градове в България.

    FlixBus е основана през 2013 г. като немска стартъп компания, която сега присъства в 27 европейски държави и обяви поредното си глобално разширяване в края на 2017 г. в САЩ. За пет години FlixBus изгражда сътрудничество с над 250 автобусни партньори в цяла Европа. Компанията се грижи за технологиите, билетите, обслужването на клиентите, планирането на мрежата, както и маркетинга и продажбите, а местните партньори са отговорни за работата на автобусите. По този начин FlixBus успява да изгради най-голямата междуградска автобусна мрежа в Европа и осигурява над 7000 работни места за шофьори на автобуси.

    Резервацията на пътувания до различни европейски страни е възможна онлайн, чрез www.FlixBus.bg, мобилното приложение на компанията, както и в мрежата за продажби на билети. Гъвкавата промяна  или анулиране на резервацията е възможна до 15 минути преди заминаването. Всеки пътник има право на един безплатен багаж, както и на един ръчен багаж. Регистрацията е възможна чрез QR код на смарт телефон, като не е необходимо да се печатат билети за пътуването. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 19 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 20 часа
    преди 20 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие