четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8159 прочитания

    Българската компания Dynamo Software придоби Q-Biz Solutions

    Двете компании работят заедно от години
    15 март 2018, 12:54 a+ a- a

    Dynamo Software, специализирана в облачно базирани системи за управление на инвестиции и инвестиционни портфейли, обяви придобиването на Q-Biz Solutions. Q-Biz, разработчик на софтуера PEViewTM, има дълга и успешна история в решенията за инвестиционни фондове и частни инвеститори. Придобиването на Q-Biz ще разшири предлаганите от Dynamo услуги за фондовете за рисков капитал и  за недвижими имоти, разширявайки финансовите и счетоводните им възможности и добавяйки значителен опит към екипа на Dynamo.

    Двете компании работят заедно от години и имат редица общи клиенти. След официалното сливане, клиентите им не само ще запазят вече работещите системни лицензи и услуги, но и ще имат достъп до ползите, които ще им донесе пълната интеграция на PEViewTM с Dynamo.

    „Вълнуваме се да посрещнем екипа на Q-Biz в семейството на Dynamo”, заяви Ханк Боунър, изпълнителният директор на Dynamo. „Техните силни страни са перфектното допълнение към решенията на Dynamo и с нетърпение очакваме да обединим сили. Джейн Томпсън и Нийлд Монтгомъри са признати експерти в индустрията, с дълбоки познания в разработването на софтуер за финансовите и счетоводни нужди на частни акционерни фирми. Много сме развълнувани, че присъединяването им към екипа ни ще спомогне за разрастването нашата платформа“, добави той.

    Джейн Томпсън, съосновател на Q-Biz, коментира: „След повече от 9 години развитие на клиентската ни база за софтуер и услуги, Нийлд Монтгомъри и аз намерихме възможно най-добрия партньор за следващия етап на бизнеса ни. Нашите клиенти и служители ще усетят огромните ползи от присъединяването ни към семейството на Dynamo.”

    Красен Драганов, създател и продуктов директор в Dynamo, познава Джейн и Нийлд повече от десетилетие и приписва успешната сделка на здравите им бизнес отношения през годините. „Радвам се, че ще работя с Джейн, Нийлд и останалата част от екипа на Q-Biz. Точно това имахме предвид, когато се присъединихме към Francisco Partners миналата есен и назначихме Ханк, който ни подтиква да се възползваме от всяка възможност за растеж. Служителите ни ще могат да използват опита на екипа на Q-Biz и съвместно ще продължат да създават иновации за нашите клиенти“, сподели Драганов.

    Dynamo Software е основана през 1998 г. като Netage Solutions. Компанията предоставя цялостно софтуерно решение за управление на инвестиции. То се използва от  фондове за рисков капитал, фондации, пенсионни фондове, инвестиционни посредници на недвижими имоти, хедж фондове и семейни офиси.  Клиентите на Dynamo са вече над 400 и управляват активи на стойност над 3 млрд. долара.

    От 2009 г. насам, Q-Biz Solutions помага на дружества за частни капиталови инвестиции с управление, автоматизиране и систематизиране на данни и процеси.  Софтуерът на компанията PEView™поддържа сложни фондови структури и осигурява оптимално систематизирана отчетност.  Опитният екип на Q-Biz Solutions предлага пълен набор услуги по внедряване и поддръжка, създадени според нуждите и бюджета на всеки отделен клиент. Сред клиентите попадат фондове за рисков капитал и дружества за частни капиталови инвестиции управляващи активи на стойност между 200 милиона и няколко милиарда долара.


    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 4 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 5 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 11 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 12 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава