понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5180 прочитания

  Пазарджишката фирма РАИС ще разкрие 40 нови работни места

  Компанията за производство и рециклиране на металорежещи и металообработващи машини откри новa производствена база
  17 май 2018, 13:34 a+ a- a

  Пазарджишката фирма РАИС откри новa производствена база.  Направената инвестиция на компанията за производство и рециклиране на металорежещи и металообработващи машини възлиза на 8 600 000 лв. и ще разкрие 40 нови работни места. Изградената производствена база е на 3800 кв.м. разгъната застроена площ.

  Създадено през 1994 година в Пазарджик, предприятието започва дейността си с рециклиране на български CNC машини. Постепенно дейността му се насочва към производството на нови металорежещи машини, като компанията е единственият в страната производител на вертикални обработващи центри с типоразмери от 300 до 800 мм (размери на масата от 400 на 300 мм до 1600 на 800 мм; обороти на шпиндела от 8000 до 15000). РАИС произвежда стругове с ЦПУ с максимален обработваем диаметър 200, 250, 500 и 700 мм, а също и резервни части за кари. Водещи партньори на фирмата са "Фанук Япония" и "Сименс".

  В официалното откриване на производствената база в Пазарджик участва заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той заяви, че последните три тримесечия икономическият растеж се движи от инвестициите. Т

  Борисов изтъкна, че инвестициите във високотехнологични сектори като машиностроенето са дългосрочни и създават стабилна заетост, а проектът ще допринесе за повишаване на икономическата активност в региона. По думите му реализирането на проекта е изключително позитивен сигнал за останалите инвеститори, които разглеждат Югоизточна Европа като потенциална локация за установяване на нови производства.

  Икономическият заместник-министър посочи, че инвестициите вече са в реалната икономика и добавената стойност остава в България. „Отчитаме тенденция на повишаване на инвеститорския интерес, особено в производството и високотехнологичните услуги. Доказателство за това е нарастващият брой на проектите, сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) и на заявения интерес от страна на потенциални инвеститори“, допълни той.

  Борисов подчерта, че от началото на 2018 по ЗНИ са издадени 10 сертификата, общо предвидените инвестиции възлизат на близо 600 млн. лв., като се очаква разкриване на 1000 нови работни места. Той добави, че в процес на сертифициране от БАИ са още над 20 проекта за близо 400 млн. лв., които се очаква да разкрият нови 2000 работни места.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Toshiba отново ще стане частна компания
  Тя е приела оферта в размер на $14 млрд. от Japan Industrial Partners
  преди 6 часа
  В САЩ препоръчаха ваксинация на майки срещу синцитиален вирус
  Идеята е майки в последните седмици на бременността да бъдат имунизирани, за да имат новородените имунитет
  преди 7 часа
  Експерти ще дискутират зелените енергийни перспективи за България на международен форум
  Be Renewable 2023 ще посрещне енергийни експерти от България и Европа на 2-3 октомври в Inter Expo Center
  преди 7 часа
  Министерството на туризма представи Програмата за финансиране на черноморските общини
  Чрез тази реформа се обединяват държавата, местните власти и частния сектор
  преди 9 часа
  МУ Пловдив с нов корпус
  Броят на чуждестранните вече изпреварва този на българските студенти в учебното заведение