петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6002 прочитания

  Завод за фарове на „Мерцедес-Бенц“ за 40 млн. евро в Пловдив

  Очаква се да бъдат разкрити близо 400 работни места
  28 юни 2018, 13:47 a+ a- a

  Новият завод за фарове на „Мерцедес бенц“ ще бъде сериозен актив за България, който ще привлече нови инвеститори, каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първа копка днес, 28 юли 2018

  Първа копка на нов високотехнологичен завод за светлини на „Мерцедес-Бенц“ беше направена днес в Тракия икономическа зона.   

  Инвестицията е в размер на 40.6 милиона евро и включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици.  Заводът ще бъде изграден  върху площ от 23 000 кв. м и се очаква да бъдат разкрити близо 400 работни места.

  „Новият високотехнологичен завод за светлини на „Мерцедес-Бенц“ е не само едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори“, каза министърът на икономиката Емил Караниколов па време на първата копка. 

  „С днешното събитие доказваме, че вървим в правилна посока, а имено опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите, подобряване на достъпа до финансиране и  подобряване на бизнес средата“, каза още министърът.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 10 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 15 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 16 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 16 часа