събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2554 прочитания

    Нова софтуерна компания открива развоен център в България

    Devexperts планира да отвори 80 работни места у нас през следващите 2 години
    29 август 2018, 11:47 a+ a- a

    Devexperts, мултинационална софтуерна компания, чиято централа е в Мюнхен, обяви откриването на своя нов развоен център, който ще бъде позициониран в София. Компанията избра страната ни като дестинация, в която да отвори своя нов офис, след като вече има присъствие в Мюнхен, Анталия и Порто.

    Devexperts е известна със своите експертни и тясноспециализирани софтуерни решения в областта на капиталовите пазари, чиито клиенти са предимно ритейл и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, стокови борси и борси за криптовалута.

    „За нас е огромна чест и предизвикателство да отворим своя нов развоен център именно в България. Обмисляхме възможностите в различни дестинации, сред които Унгария и Чехия, но установихме, че страната ви има какво да предложи и решихме да инвестираме именно тук. В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса“, коментира Михаил Бабушкин, CEO на Devexperts.

    Сред приоритетите на Devexperts у нас ще бъдат, както привличането на квалифицирани софтуерни специалисти, така и инвестиране в образователни програми, работа с местните университети, организиране на обучения и създаване на стажантски програми.

    Развойният център на Devexperts в България ще бъде ръководен от Виктор Андонов, дългогодишен специалист в ИТ сферата със силни експертни познания във финансовия сектор. Преди да поеме сегашния си пост, Андонов ръководи развойния център на DataArt Юръп, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.

    „Това, че компания от ранга на Devexperts реши да инвестира у нас, е само още едно доказателство, че София се превръща в утвърдена ИТ дестинация. Вече започнахме процеса по подбор на софтуерни специалисти", коментира Андонов.

    Devexperts е основана през 2002 и в момента има над 400 служители в различни офиси по целия свят, като много от софтуерните инженери са участвали в Collegiate Programming Contes и са били победители в TopCoder и Google Jam. През последните петнадесет години компанията е получила над 25 от най-престижните световни отличия в софтуерната и финансовата индустрия.

    Продуктите на Devexperts включват широка гама платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и алгоритмични инструменти за обработка и анализ на данни в реално време. Компанията разработва AI chatbots за брокери и инвестиционни мениджъри, VR / AR бюра за търговия и анализи, heatmap и zooming потребителски интерфейси, технологии за откриване на измами и наблюдение на подозрителни дейности на финансовите пазари, както и решения за управление на индексите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство