вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1751 прочитания

  Човешкият фактор е ключов за успешното реализиране на проекти

  Повече за конференцията за бъдещето на управлението на проектите научете от Велизар Проданов, председател на УС на Българската асоциация за управление на проекти
  27 септември 2018, 14:44 a+ a- a

  Велизар Проданов е председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на проекти от 2013. Практикуващ професионалист с над 15 години опит и изпълнени повече от 30 комплексни проекта. Ръководени от него проекти са отличени 3 пъти с награда „Сграда на годината“ и са постигнали изключително ниво при сертификация по BREEAM. Работил е по проекти на над 20 международни компании, като е отговорен за реализацията на знакови проекти като Международно висше бизнес училище, Логистичен парк „Ист Ринг“, Търговски център „Европа“ и други. Завършил е Университет по архитектура, строителство и геодезия и е преминал множество обучения в областта на управление на проекти. Сертифициран е IPMA level C и IPMA Project Excellence Award Assessor.

  За кого е подходяща предстоящата на 10 и 11 октомври конференция за бъдещето на управлението на проектите в София, кои ще са основните теми и лектори, научете от Велизар Проданов - председател на УС на Българската асоциация за управление на проекти.

  Г-н Проданов, в началото на октомври организирате конференция за бъдещето на управлението на проектите. Каква е целта на събитието?
  Целта на 2018 IPMA Conference: „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“ е да създаде един качествен канал за обмен на знания и международни практики в областта на управлението на проекти за всички, които управляват проекти, програми и портфолиа. Желанието ни е да привлечем вниманието на топ мениджмънта върху ежедневно назряващата необходимост за повишаване на компетентността на настоящите експерти по управление на проекти и обучаването на нови кадри за тази роля. В България от години горещи теми са проблемите на пазара на труда и липсата на квалификация. Българската асоциация за управление на проекти предлага качествено образование по управление на проекти и програмите за обучение са създадени изцяло по международните стандарти и добри практики. Проектният мениджмънт е много ценно умение, което намира приложение във всички сфери – от бизнес, неправителствен сектор до държавна администрация.

  За кого е подходяща тази конференция и как става участието?
  Конференцията е предназначена за специалисти по управление на проекти и мениджъри, които търсят утвърдени модели на взаимодействие между компаниите им и реализация на нови проекти. Всяка организация, било то бизнес, държавна или неправителствена, трябва да се развива, за да бъде конкурентоспособна и да предлага качествени услуги и продукти. Управлението на проекти е застъпено под една или друга форма във всяка компания независимо от големината й. За българските фирми е много характерно управителят/изпълнителният директор да бъде ангажиран с всичко, дори развитието на новите проекти.
  Събитието е много подходящо и за представители на академичните среди, студенти и всеки, който иска да се развива в тази област.

  Кои ще са основните теми и лектори?
  Основните лектори са ключови лица от Международната асоциация по управление на проекти и водещи професионалисти в бранша. Презентациите и дискусиите ще са фокусирани върху най-актуалните теми на международната сцена – лидерство, Agile, Gamification, и многообразните им връзки с класическите правила за управление на проекти.

  Кои са основните фактори, от които зависи успехът на един проект?
  Факторите са безкрайно много и добрият проектен мениджър трябва да ги следи постоянно и да предприема промени, когато е необходимо. Специалистите по управление на проекти работят в много комплексна среда с многообразни рискове, в условия на завишени напрежение и отговорности. Човешкият фактор е един от ключовите за успешното реализиране на проекти. Той включва добри организационни, комуникационни и координационни умения, гъвкавост, адаптивност и способност за работа под напрежение.

  Кои са основните тенденции в проектния мениджмънт?
  Agile управление на проекти, ефективно лидерство и сертифициране по изискванията на ICB 4.0 са само част от тях на международно ниво.
  За съжаление в България голяма част от бизнеса вярва, че еднодневен или двудневен курс по управление на проекти е достатъчен за постигане на високи резултати. Истината е, че нашата област се развива с бързи темпове в международен аспект, и подобни курсове биха могли да дадат само основните линии. За да бъдат българските експерти на световно ниво, те трябва постоянно да поддържат и развиват компетентностите си и да участват в събития като 2018 IPMA Conference: „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“, където се обсъждат последните тенденции и добри практики.

  Как изглежда бъдещето на управлението на проекти? Кои са факторите, които ще окажат влияние върху проектния мениджмънт през следващите години?
  С всеки изминал ден големите и успешни проекти ще са все по-неразривно свързани само и единствено с хора с висока професионална подготовка, познаващи две и повече системи за управление на проекти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Херо Мустафа е новият посланик на САЩ у нас
  Тя ще замени Ерик Рубин, чийто мандат изтича
  преди 3 часа
  Брекзит: Трябва ли Великобритания да заплати 39 млрд. евро на ЕС
  Кандидатите за премиер повдигнаха въпроса пред Консервативната партия
  преди 6 часа
  Стартира редовната самолетна линия от Бургас до Херсон
  България ще се популяризира като предпочитана туристическа дестинация на украинския пазар
  преди 10 часа
  Българските ученици ще изучават програмиране по модела на сръбските учебни планове
  Майкрософт и Proplusion обявиха нова иницатива, която ще трансформира обучението по информатика в четири балкански страни