сряда, 17 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4423 прочитания

    Storytel стъпва на българския пазар

    Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще стартира с неограничен достъп до стотици заглавия на български и над 50 хиляди на английски
    04 декември 2018, 11:48 a+ a- a

    Storytel - една от водещите европейски стрийминг платформи за дигитално съдържание, стартира предлагане на услугите си на българския пазар. Моделът на Storytel е близък до вече познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до неограничено съдържание от книги и статии във всякакви жанрове срещу месечна абонаментна такса.

    Това е първата абонаментна услуга за аудиокинги на българския пазар, с фокус върху българско съдържание, включително класически произведения, съвременни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, статии и публицистика, аудиосериали и други. Услугата е достъпна чрез мобилна апликация, която може да се инсталира на всякакви мобилни устройства. 

    ”Storytel идва в България с амбицията да съдаде нова категория, стъпвайки на традиционно големия интерес на българите към четенето и литературата, и нарастващото търсене на дигитално съдържание с абонаментна услуга. Всички тези фактори, наред с широкото разпространение на смартфоните у нас, са добра предпоставка за покачването на интереса към слушане на истории и книги в движение или докато правим нещо друго”, коментира Лиза Василева, управител на Storytel за България

    В България Storytel започва с каталог от над 300 заглавия на български и неограничен достъп до повече от 50 хиляди на английски. Българското съдържание включва актуални български заглавия и романи на съвременни автори като Алек Попов, Александър Шпатов, Ангел Игов, Георги Господинов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други.

    Платформата предлага и задължителни класики като ”Бай Ганьо” и ”Под игото” и произведения за деца като ”Малкият принц”, ”Хъкълбери Фин”, ”Лешникотрошачката”, ”Том Сойер”, ”Принцът и просякът” и много други. В каталога могат да бъдат намерени и български хитове като ”Потъването на Созопол” на Ина Вълчанова, ”Сестри Палавееви” на Алек Попов и разнобразна поезия – от Яворов до Георги Господинов. Някои от криминалните романи са: ”Русалката” на Камила Лекберг, ”Мъжете, които мразеха жените” на Стиг Ларшон и ”Къщата” на Богдан Русев, а сред разказите могат да се чуят: ”Деград” на Васил Георгиев и ”Стари хипари” на Михаил Вешим. В българския каталог има и исторически аудиокниги за Левски, Бенковски, ”Шипка” на Яна Язова, ”Писма от България” на Евгений Утин и други.

    Застъпени са и жанровете „Трилър“ и „Съспенс“ със заглавия като “Трите вещици” на Никол Данева и “Кой” на Елена Алексиева, а в категория „Фантастика“ е представено и уникално съдържание Storytel Original с аудиосериал “Черният делфин”.

    Сред книгите за бизнес и икономика са ”Успешен онлайн маркетинг” на Жюстин Томс и Денислав Георгиев и ”Мисли и забогатявай” на Наполеон Хил, а в раздела за самоусъвършенстване могат да бъдат намерени заглавия като ”Седемте духовни закона на йога” от Дипак Чопра, ”За човека, болестта и още нещо” на Златимир Коларов и много други. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други.

    Storytel стартира през 2005 и оттогава има приблизително 50 000 000 слушани аудио- и електронни книги. Storytel работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява да слушате аудиокниги или да четете електронни книги, дори когато не разполагате с интернет връзка. Компанията е със седалище в Стокхолм и работи на 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, а сега и България.

    Приложението на Storytel е в Google Play и АppStore. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп за 9.99 лева/ месец. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 11 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 11 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 12 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 16 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ