четвъртък, 20 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4666 прочитания

  Коя е книгата на годината според лидери на водещи компании у нас?

  Вижте селекцията на изпълнителни директори от различни бизнеси в България
  19 декември 2018, 08:52 a+ a- a

   

  Една хубава книга може да те накара да се замислиш. Една наистина добра книга може да те вдъхнови за ново начало. Economy.bg попита 5 CEO-та на водещи компании в България коя е книгата, която е променила представата им за живота или бизнеса тази година.

  Вижте кои са заглавията, които са ги вдъхновили и провокирали през 2018:

  Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA:
  „Книгата, която най-силно ме впечатли през 2018, е „Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?“, защото ме накара да се замисля и да анализирам кое точно ме прави напълно удовлетворена и щастлива, намирам ли баланс между личните си цели, кариерата, моите близки и приятели. Истината е, че това да сме интелигентни ни помага да вземаме адекватни решения, да правим по-добри избори в живота си, но това не гарантира, че успяваме да живеем един удовлетворен, балансиран и щастлив живот. Тази книга дава една нова перспектива за това как можем да променим себе си към по-добро“.

  Силвен Коло, управител на „Мелексис България“:
  Книгата, която най-силно ме впечатли през 2018, е „Започнете със защо“ на Саймън Синек, защото, въпреки че книгата не е от тази година, съдържа толкова важни идеи и представи за днешната бизнес среда, в която да знаеш и да разбираш „защо“ надделява над всичко останало за ангажираността на екипите и постигането на успех.

  Михай Болдижар, генерален директор на „Роберт Бош“ за България и Румъния:
  Книгата, която най-силно ме впечатли през 2018, е „Principles“ на Рей Далио, защото променя перспективата ти за теб самия и за другите.  Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Tеленор България“:
  „Книгата, която най-силно ме впечатли през 2018, е „Анапурна“ на Морис Херцог (Annapurna by Maurice Herzog), която извежда на преден план страстта на хората буквално да достигат нови върхове и да продължават напред дори когато са изправени пред предизвикателствата на природата. Работата в екип и солидната подготовка са също ключови за оцеляването“.

  Стефан Спасов, главен изпълнителен директор на Spark:
  „Книгата, която най-силно ме впечатли през 2018, е „Възвишение“ на Милен Русков, защото нагледно показва как в един проект трябва да се отдели време и внимание на всеки един етап. Страхотна идея, много добро изпълнение, но развръзката на книгата е събрана в 4 страници и изглежда все едно е писана на крак пет минути преди крайния срок. Въпреки това е много приятна книга“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 минути
  Телерик Академия стартира мастър клас по дигитален маркетинг
  Програмата е насочена към практици с опит, които искат да ускорят кариерното си развитие
  преди 1 час
  В София стартира тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци
  Мобилни пунктове ще събират опасни отпадъци от домакинства в четири столични района
  преди 21 часа
  преди 1 ден