четвъртък, 20 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4757 прочитания

  Коя е технологията на 2018 според CEO-та на водещи компании у нас?

  Вижте кои са технологиите, белязали годината, през погледа на лидери на известни фирми в България
  13 декември 2018, 15:20 a+ a- a

  Кои бяха технологиите на 2018, които промениха и ще продължат да променят света ни?  Economy.bg попита 5 CEO-та на водещи компании в България. 

  Вижте какво споделиха те:

  Технологията на 2018

  Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Tеленор България“:
  „За мен технологията на 2018 е блокчейн, защото има способността да защитава автентичността и сигурността на данните, което ще стане още по-важно в следващите години. Технологията блокчейн все още е в ранните етапи на своята зрялост и употреба, макар че ще е ключова за повечето системи, които разчитат на данни, и в крайна сметка ще е невидима за обикновения потребител. Приложението ѝ ще стане масово във всяка сфера, за която непробиваеми, защитени и децентрализирани данни могат да играят важна роля, включително за медицински записи, банкови трансакции и сигурност“.

  Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA:
  „Според мен технологиите около информационна и кибер сигурност са технологии на 2018, защото през последните години значително зачестиха кибератаките срещу големи международни компании, банки, държави и държавни дела. През 2018 има редица примери за щети от изтекла информация вследствие на кибератаки. Ярки примери са изтичането на данни от Facebook и последващият скандал около Cambridge Analytica. Тече и така наречената тиха кибервойна и нерядко са обвинявани държави като Русия, Китай, Иран и Северна Корея. Не на последно място е и влизането в сила на регламент на ЕK, свързан със защитата на личните данни – през май 2018. Всичко това налага сериозен фокус и инвестиции в технологиите за информационна и киберсигурност, като само ЕK обяви планове за публично-частно партньорство, което ще инвестира 450 млн. евро до 2020, а индустрията ще инвестира 3 пъти повече“.

  Стефан Спасов, главен изпълнителен директор на Spark:
  „Технологията на 2018 според мен е електромобилността, защото е една от най-бързо развиващите се в световен мащаб, и то такава, която има огромно отражение върху живота на всеки един от нас. През тази година видяхме електрически коли с пробег, близък до този на конвенционалните автомобили, и то в средния ценови клас“.


  Силвен Коло, управител на „Мелексис България“:
  „Технологията на 2018 според мен е TPMS чипът на „Мелексис“ за следене на налягане в гумите, чието приложение повишава безопасността на хората в автомобилите и който получи награда от автомобилната индустрия в Китай, поради високото ниво на интеграция и ниска консумирана мощност“.

  Михай Болдижар, генерален директор на „Роберт Бош“ за България и Румъния:
  „Технологията на 2018 според мен е изкуственият интелект, защото обхваща всичко във, извън и около нас, променяйки вероятно начина, по който разбираме света.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 31 минути
  В София стартира тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци
  Мобилни пунктове ще събират опасни отпадъци от домакинства в четири столични района
  преди 20 часа
  преди 24 часа
  преди 24 часа
  Volkswagen разработва собствена операционна система
  Vw.os ще замени софтуер, който компанията лицензира от 200 доставчика