понеделник, 22 април 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1556 прочитания

  Откриха Шведско-българска търговска камара

  Търговията с Швеция реализира ръст от над 11%
  18 януари 2019, 11:32 a+ a- a

  „Швеция е една от страните с висок инвестиционен потенциал, направили значителни инвестиции в света. Обемът на инвестициите й в България за последните две години е значително нараснал, но все още не отговаря на реалните възможности“. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова по време на официалната церемония по откриването на Шведско-българска търговска камара. На събитието присъстваха още посланикът на Кралство Швеция Луиз Бергхолм, председателят на Българо-шведската търговска камара Стефан Бенгтссон, както и представители на шведския бизнес.

  Зам.-министър Иванова съобщи, че за миналата година до октомври стокообменът между България и Швеция реализира ръст от 11.3% на стойност 342 970 млн. евро. „Уверени сме, че положителната тенденция към увеличаване на двустранната търговия между двете страни ще се запази и занапред“, допълни още зам.-министърът.

  Тя подчерта, че екипът в Министерството на икономиката работи за още по-широко представяне на България като атрактивна инвестиционна дестинация за шведските капитали, тъй като страната ни е все още слабо позната сред Швеция и останалите северни страни. “Готови сме да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България“, заключи зам.-министър Иванова.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Colliers: Може да се очаква недостиг на студентски жилища
  Инвеститорският апетит в ЦИЕ към сегмента се увеличава, показва доклад на компанията
  преди 7 часа
  преди 10 часа
  МВнР в контакт с 18 българи в Шри Ланка
  Загиналите при атентатите са над 290, а над 500 са ранените
  преди 10 часа
  България спечели делото срещу фонда на Оман за КТБ
  Държавният фонд претендираше за обезщетение в размер на 80 милиона евро