събота, 20 юли 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1723 прочитания

  Откриха Шведско-българска търговска камара

  Търговията с Швеция реализира ръст от над 11%
  18 януари 2019, 11:32 a+ a- a

  „Швеция е една от страните с висок инвестиционен потенциал, направили значителни инвестиции в света. Обемът на инвестициите й в България за последните две години е значително нараснал, но все още не отговаря на реалните възможности“. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова по време на официалната церемония по откриването на Шведско-българска търговска камара. На събитието присъстваха още посланикът на Кралство Швеция Луиз Бергхолм, председателят на Българо-шведската търговска камара Стефан Бенгтссон, както и представители на шведския бизнес.

  Зам.-министър Иванова съобщи, че за миналата година до октомври стокообменът между България и Швеция реализира ръст от 11.3% на стойност 342 970 млн. евро. „Уверени сме, че положителната тенденция към увеличаване на двустранната търговия между двете страни ще се запази и занапред“, допълни още зам.-министърът.

  Тя подчерта, че екипът в Министерството на икономиката работи за още по-широко представяне на България като атрактивна инвестиционна дестинация за шведските капитали, тъй като страната ни е все още слабо позната сред Швеция и останалите северни страни. “Готови сме да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България“, заключи зам.-министър Иванова.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Българка става главен говорител на ЕК
  Мина Андреева ще замести Маргаритис Схинас, който беше номиниран за еврокомисар
  преди 17 часа
  преди 21 часа
  ЕК глоби Qualcomm с 242 млн. евро
  От Брюксел смятат, че компанията е злоупотребила, за да подсигури доминиращата си позиция
  преди 22 часа
  Електрически велосипеди тръгват до Витоша
  Вижте локациите, от които могат да бъдат наети