неделя, 23 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1766 прочитания

  "Монбат" планира да изгради завод за над 40 млн. лв. във Враца

  Първоначално ще бъдат разкрити 150 работни места
  22 февруари 2019, 11:51 a+ a- a

  Високотехнологичен завод за производство на акумулаторни батерии във Враца планира да изгради българският производител „Монбат“. Инвестиционното намерение от акционерното дружество е изпратено до кмета Калин Каменов на 19 февруари, съобщава общината.

  Изпълнителният директор на „Монбат“ Атанас Бобоков възнамерява да инвестира във Враца близо 42 милиона лева, като в производството първоначално ще бъдат ангажирани 150 служители. Обемът произведени биполярни акумулаторни батерии за една година ще е един милион, като постепенно тази бройка ще бъде увеличавана.

  Високотехнологичният завод ще бъде изграден върху три терена, които са собственост на акционерното дружество. Дейностите по реализиране на инвестиционното намерение ще се осъществят на два етапа.

  „Монбат“ АД е най-големият производител на батерии в Източна Европа, с производствени и рециклиращи мощности в пет различни страни. Във Враца дружеството ще произвежда биполярни батерии по нова американска технология.

  Това е третият инвеститорски интерес към Враца. В началото на годината „МД Електроник“ подписа договор с Община Враца за закупуването на терен, върху който компанията ще изгради завод. Инвестицията е близо 22 милиона лева. Най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия – "Теклас" също ще разшири своето производство във Враца.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 февруари 2020, 14:38
  Пореден рекорд в търговията ни с Германия
  За трета поредна година българският износ изпреварва вноса от Германия
  21 февруари 2020, 13:21
  Борисов: Ще вървим към чакалнята на еврозоната само при абсолютен консенсус
  България ще влиза в чакалнята на еврозоната само по фиксирания курс, заяви премиерът след среща с зам.-пред. на ЕК Валдис Домбровскис
  21 февруари 2020, 13:59
  Директни полети между България и Хърватия от 1 май
  Самолетните полети между София и Загреб ще бъдат три пъти седмично
  21 февруари 2020, 13:42
  21 февруари 2020, 12:08
  Продадоха Victoria's Secret
  Сделката оцени марката за дамско бельо на 1.1 млрд. долара