вторник, 16 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3901 прочитания

  Тазгодишната технологична конференция на Astea Solutions ще е с фокус „практически магии“

  Какви теми ще се дискутират по време на събитието, разказва Боян Шейтанов, Lead Systems Engineer в компанията
  27 февруари 2019, 17:29 a+ a- a

  За четвърта поредна година софтуерната компания Astea Solutions организира конференция. Тази година събитието ще се проведе на 18 май 2019 година в Интер Експо Център. Какво да очакват участниците и как ще бъдат подбрани темите и лекторите, попитахме Боян Шейтанов, Lead Systems Engineer в компанията. Ето какво сподели той пред екипа на Economy.bg:

  Kак се стигна до идеята за тази конференция и каква е целта на събитието?
  Тази година предстои четвъртото издание на Astea Conference, като през това време идеята зад конференцията естествено еволюира. От експеримент, който да провокира колегите в Astea Solutions да споделят опита по проектите си, събитието се превърна в отворена сцена за всички IT професионалисти. В основата си обаче целта остава непроменена - да споделяме практическия си опит - точно това споделяне е част от процеса, който движи индустрията напред. С екипа, който организира Astea Conference, посещаваме различни технологични конференции, като в почти всяка от тях е имало нещо, което не ни харесва - било то откъм формат, съдържание или организация. Решихме, че ако подобрим тези неща и направим събитие, което да ни харесва на нас самите, то ще се хареса и на други. 

  Какъв е фокусът на събитието тази година, защо в името тази година присъства „practical magic“?
  Чрез темата „Practical Magic“ искаме да напомним на аудиторията си, че създаването на софтуер е творчески процес, в който от празен екран с нула реда код достигаме до продукт, който се използва от стотици, хиляди или пък милиони потребители. Какво е това, ако не магия? Увлечени в ежедневните проблеми, често забравяме да видим голямата картинка и да осъзнаем мащаба и значимостта на това, което създаваме. Затова каним нашите лектори да споделят своите „практически магии“ от ежедневната работа.

  За лектор на събитието ще може да се кандидатства до 15-и март. На какви критерии ще заложите при подбора на лектори?
  Един от основните критерии при подготовката на програмата е темата да е базирана на личния опит на лектора. Избягваме теми, които акцентират върху нишови технологии, демонстрират продукти или преразказват други материали - тяхното място е в блог постове или онлайн уроци. Предишният опит на лектора в конференции е предимство, а за да изберем дали да включим дадена тема или не, изключително много разчитаме описанието ѝ да е достатъчно ясно.

  На кои теми ще се наблегне по време на конференцията тази година?
  Искаме Astea Conference да предложи широк набор от теми вместо тясна специализация в дадена област. От кандидатурите за лектори и обратната връзка към момента, изглежда има силен интерес към машинно самообучение и добрите практики при създаването на софтуер. Традиционно присъства и интерес към архитектури, сигурност и Internet of Things.

  За кого е подходяща конференцията?
  Astea Conference е насочена към IT професионалисти: разработчици, QA инженери, бизнес анализатори, системни администратори и мениджъри. Сред посетителите се намират както експерти с над 10-годишен опит, така и хора, които тепърва започват кариерния си път. Темите обхващат не само програмиране, но и останалите аспекти от разработката на софтуер - бизнес анализ, тестване, мениджмънт и други.  

  Как ще става участието в събитието тази година?
  Участието в Astea Conference става след безплатна задължителна регистрация, която ще отворим през март, заедно с обявяването на първите лектори. Следете ​сайта на конференцията​ и ​Facebook събитието​ за повече информация. 

  Какви са отзивите от миналата година? С какво събитието е било полезно и интересно за участниците?
  Отзивите от миналата година са много положителни като някои от лекциите предизвикаха истински фурор сред публиката. Освен съдържанието на лекциите, като полезен аспект на събитието участниците определят игрите в почивките, които насърчават посетителите да се запознават и общуват помежду си. Тъй като знаем, че простата подкана „Говорете си” не е достатъчно мотивираща за започване на разговор с непознат, екипът ни вече подготвя разнообразни изненади и ангажиращи игри за посетителите. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  На децата в Лондон ще бъдат предложени допълнителни ваксини срещу полиомиелит
  Вирусът е открит в отпадните води на града, както и в тези на Ню Йорк
  преди 7 часа
  Sofia Angels Ventures с инвестиция в Digistain с технология за борба с рака
  Това е четвъртата инвестиция на българския фонд
  преди 9 часа
  Годишната инфлация през юли е 17,3%
  От началото на годината инфлацията е 11,3%, показват данните на НСИ
  преди 10 часа
  София е домакин на FinX
  Най-голямото събитие у нас за инвестиции и иновативни финансови технологии ще се проведе в SoftUni
  преди 10 часа
  SeedBlink с офис в България придобива Symbid
   Двете платформи са допринесли с над 110 млн. евро инвестиции в 250 стартиращи предприятия
  преди 11 часа
  Германия отбелязва 75% ръст на пътуващите с влак на къси разстояния
  От части това се дължи на въведения евтин билет от €9 месечно
  преди 12 часа
  Китай понижи две основни лихви
  Китайската народна банка инжектира и значително количество пари в брой в икономиката