неделя, 18 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1350 прочитания

  „Есетере България“ открива втора дестилерия и 100 нови работни места край Добрич

  Общата стойност на инвестираните средства е 12 млн. лв.
  05 април 2019, 14:47 a+ a- a

  „Есетере България“ е най-голямата американска инвестиция в региона на гр. Добрич, като само в почти завършената, втора дестилерия, която ще заработи през сезон 2019 и ще осигури 100 нови работни места, са вложени 4,2 млн. лв. Общата стойност на инвестираните средства е 12 млн. лв. Производствената база работи в непрекъснат целогодишен режим, като екипът, използваните технологии и цялата инсталация са изцяло български. Това стана ясно по време на посещение на Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, в дестилерия „Есетере България“ гр. Добрич. По време на обиколката на производствената база, посланикът се запозна с новата модерна дестилационна техника, с която работи компанията и с интересни факти за произвежданите масла.

  В кратка презентация, Пламен Николов, генерален директор на „Есетере България“, представи темповете на развитие на компанията, от нейното основаване през 2015 до днес.

  Дестилерията е най-голямата в региона и през лятото преработва основно лавандула, с до 8 зареждания в денонощието. През останалото време се извличат етерични масла от маточина, кориандър, чубрица, равнец, лайка, дафинов лист и др. Внасят се и стотици тонове тамян от Африка, главно от Африканския рог. Тъй като суровината подлежи на съхранение, тя се дестилира извън активния сезон за лавандулата. Може да се преработва 12 месеца по 24 часа. В момента се изпробва инсталация за извличане на масло от сандалово масло, която след това ще бъде изнесена за Хавай. 100% от продукцията на “Есетере България” се експортира за американската компания-майка doTERRA.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  16 август 2019, 14:02
  16 август 2019, 11:48
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  16 август 2019, 10:54
  16 август 2019, 09:45