неделя, 18 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1021 прочитания

  Великобритания с нови правила за кандидатите за премиер

  Вижте как от Консервативната партия се опитват да ускорят процедурата за избор
  06 юни 2019, 09:25 a+ a- a

  Членовете на Консервативната партия във Великобритания гласуваха за промяна в правилата за избор на нов ръководител, който ще заеме и поста на министър-председател. Промените ще забързат подбора, ограничавайки броя кандидати за поста на Тереза Мей.

  Всеки член на парламента, който е и член на партията, ще трябва да е подкрепен от поне осем колеги, за да участва в изборите. Промените въвеждат и изисквания за минималния брой гласове, които кандидатите ще трябва да съберат, за да достигнат до следващия етап. Те предвиждат събирането на поне 17 гласа в първия кръг и поне 33 по време на втория кръг от конкурса. Двамата финалисти ще бъдат разгледани от членовете на партията, като победителят ще бъде съобщен през седмицата, започваща от 22 юли 2019.

  Промените бяха въведени след критика, че голям брой кандидати са подали заявление за участване в конкурса за министър-председател.

  Крайният срок за включване в конкурса е 10 юни, а първото гласуване ще се състои на 13 юни. Впоследствие още няколко кръга на гласуване ще се проведат на 18, 19 и 20 юни. В последния кръг членовете на партията ще интервюират и разпитват двамата финалисти.

  Според предходните правила кандидатите трябваше да получат подкрепата само на двама от колегите си.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  16 август 2019, 14:02
  16 август 2019, 11:48
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  16 август 2019, 10:54
  16 август 2019, 09:45