понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3679 прочитания

    Надзорният съвет на VW се обяви против завод в Турция

    Не мога да си представя, че Volkswagen ще направи милиардна инвестиция предвид настоящите обстоятелства, отбеляза премиерът на Долна Саксония
    15 октомври 2019, 18:10 a+ a- a

    Volkswagen е информирал вчера Турция, че отлага решението си за изграждането на завода близо до Измир, съобщава немското издание Handelsblatt.

    На днешното си заседание надзорният съвет на немския концерн е обявил, че решения в тази посока няма да бъдат вземани в момента. 

    "Наблюдаваме внимателно настоящата ситуация и гледаме със загриженост текущите развития", заяви говорител на компанията, цитиран от Handelsblatt.

    Междувременно членът на надзорния съвет на VW Щефан Вайл, който е и министър-председател на Долна Саксония се обяви против сделката. "Не мога да си представя, че Volkswagen ще направи милиардна инвестиция предвид настоящите обстоятелства", заяви Вайл. 

    Долна Саксония има влиятелен глас във VW, тъй като притежава дял от 20%, припомня Reuters. "Оставам с впечатлението, че моето мнение се споделя от още няколко души в надзорния съвет“, посочи Вайл и добави, че тази тема ще бъде обсъдена на следващото заседание на надзорния съвет в средата на ноември.

    "Силно се надявам да се върнем в ситуация, в която турският президент осъзнава, че е тръгнал по много опасен път и посоката трябва спешно да бъде променена“, подчерта той.

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години