четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3809 прочитания

    „одело България“ откри завода си край Пловдив

    До 2023 там ще бъдат разкрити близо 400 нови работни места
    22 октомври 2019, 13:34 a+ a- a

    „одело България“ ЕООД откри своя нов завод край Пловдив. Компанията се занимава с производство на осветление за автомобилната индустрия и е част от турския холдинг „Байрактарлар“. 

    Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 години да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната, фирмата получава Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерство на икономиката.

    На събитието присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Той коментира, че преди 4-5 години БВП е бил 50 млрд. лв., а тази година ще бъде над 120 млрд. лв. „Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България... Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът. Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо. Според него е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина.

    „одело България“ ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности – дизайна и производството на автомобилни светлини. 

    Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 34 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 1 час
    преди 1 час
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 1 час
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 2 часа
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.